Harol-site verduurzaamt met windenergie

harol rolluiken 1
harol rolluiken 2

Op de site van Harol in Diest werd onlangs een nieuwe windturbine in gebruik genomen. Harol ontwikkelt en produceert op de site rolluiken, zonwering, poorten en producten voor het buitenleven. De windturbine is het sluitstuk van een groot duurzaamheidsproject bij de Hagelandse zonweringspecialist. Zo werden de kantoren gerenoveerd tot BEN-niveau, werd de productie verduurzaamd o.a. door recyclage van afvalwater en poeder voor de laklijnen, werd fietsleasing aangeboden aan de medewerkers,…

De windturbine heeft een ashoogte van 116 meter en zit verankerd in maar liefst 700 m³ beton. De tiphoogte bedraagt  178 meter en de turbine heeft een geïnstalleerd vermogen van 3.6 MW. De windturbine bespaart jaarlijks zo’n 3,600 ton CO2-uitstoot en past ook in het Klimaatbeleidsplan van de provincie Vlaams-Brabant, die tegen 2040 klimaatneutraal wil zijn.

Ook omwonenden konden als coöperanten mee investeren in de windturbine van Aspiravi en bijdragen aan een duurzame toekomst. Op die manier kunnen ze niet alleen mee genieten van groene stroom die ze tegen een voordelig tarief lokaal aankopen bij Aspiravi Energy, per verbruikt megawattuur gaat er ook een vast bedrag naar een goed doel in het kader van kinder- en/of energiearmoede.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email