Inbouwsysteem HANSABLUEBOX, het blauwe wonder voor elke toepassing

HANSA
HANSA
HANSA

De kranen en thermostaten van HANSA zijn in de wereld van water toonaangevend. Hun slimme technologie, unieke waterbeleving en vooruitstrevende design zijn opmerkelijk en daarom stelt Bativox deze aan u voor. Vandaag willen we u laten kennis maken met de inventieve techniek die schuilt achter elke kraan of thermostaat van HANSA.

Universeel inbouwsysteem

Het universeel bruikbare inbouwsysteem HANSABLUEBOX overtuigt door zijn veilige en foutloze installatie. De focus ligt op veiligheid, eenvoud en flexibiliteit. Het belangrijkste voordeel is het maximale montagegemak voor de installateur. Het kiezen van de designkranen door de opdrachtgever kan tot na de plaatsing van HANSABLUEBOX worden beslist.

Toepasbaar op elke ondergrond

In nauwe samenwerking met SHK-professionals heeft Hansa het nieuwe inbouwsysteem HANSABLUEBOX voor de mengkraanseries en thermostaten uit de segmenten HANSA|LIVING en HANSA|HOME ontwikkeld: het product werd steeds op de behoeften van de verwerker afgestemd. De HANSABLUEBOX is optimaal ontworpen voor alle courante installatiesystemen en -types en past op elke ondergrond.

Focus op techniek in de ruwbouwfase

De bouw van de HANSABLUEBOX-basiseenheid vereenvoudigt de montage aanzienlijk. Het systeem werd volgens het “stopcontact”-principe ontwikkeld. Dat betekent dat tijdens de ruwbouwfase enkel de basiseenheid in de muur wordt ingebouwd. Design en functie kunnen later worden bepaald. De installateur kan daarom met slechts één uniek inbouwsysteem inspelen op verschillende inbouwsituaties en consumentenbehoeften.

Optimale veiligheid bij montage

De HANSABLUEBOX beschikt over een rotatiesymmetrische opbouw met naar wens ½-duim- of ¾-duim-ingangen. Met een comfortabele afstand van 31 millimeter tussen de aansluiting en de muur en een brede speelruimte van 75 tot 105 millimeter bij de inbouwdiepte biedt ze maximale vrijheid voor de installatie.

Bij de inbouw kan zo goed als niets verkeerd lopen. Zo worden de functie-eenheden met onverliesbare schroeven op de basiseenheid gefixeerd en bestaat er voor vrijwel elk mogelijk probleemgeval een passende correctie adapter.

Bijzonder praktisch: contactpunten voor de waterpas, een centrale doorn voor het puntlassen van snelbouwpanelen en snijribben.

Gemakkelijke eindmontage op elke ondergrond

De eindmontage kan bijzonder tijdbesparend en veilig worden uitgevoerd. Een voorbeeld: de verbinding van de schakelaar tussen de functie-eenheid en de eindmontageset kan dankzij een onafhankelijke telescoopverbinding los van de omgeving meteen en eenduidig over de hele inbouwdiepte worden gemonteerd. De nieuwe BLUECLICK-rozettendrager fixeert de rozetten schroefloos via zes vormsluiting-bevestigingen toch veilig aan de muur – zelfs bij een oneffen ondergrond. Alle functie-eenheden met aanpassing en/of blokkering zijn met de keramische BLUESWITCH-schakelaar uitgerust. Dat garandeert een hoge functiebetrouwbaarheid bij alle drukverhoudingen, een duidelijke bediening en vooral een lange gebruiksduur.

Uniek: dankzij de seriematige BLUETUNE-functie kan de rozet bij de eindmontage tot 3,5 graden in elke richting nog worden bijgesteld. Zo kunnen installateurs op een betrouwbare en gemakkelijke manier zorgen voor de parallellie met de tegelvoegen die nodig is bij hoekige rozetten.

Voldoet aan montagenormen

HANSABLUEBOX beantwoordt volledig aan de montagenormen van DIN EN 1717 bij verwijderde baduitlopen – met een extreem lage, minimale montagehoogte van 240 mm.

Van gebruikstips en gedetailleerde productgegevens, naar een overzichtelijke quickguide tot praktische montagefilms: alle wetenswaardige info over de HANSABLUEBOX kunt u vinden op de eigen microsite van HANSA via http://hansabluebox.hansa.com/nl.html

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email