In de moderne nieuwbouw gaat de trend in de richting van royalere, lichte en transparante entrees. Voordeuren verhoogd tot aan het plafond, met een hoogte van tot wel drie meter, dragen met hun design in belangrijke mate bij aan een dergelijke uitstraling. 

Met de introductie van de aluminium Hörmann voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon speelde Hörmann in op de vraag van planners en opdrachtgevers: volledig vlakke deuren zonder zichtbare vleugelprofielen. Voordeuren dus die perfect harmoniëren met binnendeuren en die de buitenkant een groots aanzicht bezorgen. Vandaag lanceert Hörmann de aluminium voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon van Hörmann tot een hoogte van maar liefst 2,5 en 3 meter. Handgreep-designs in een 3D-effect maken een modern uiterlijk compleet.

Bij de keuze van een voordeur telt echter niet alleen het design, ook isolatiewaarden spelen een belangrijk rol. De ThermoSafe- en ThermoCarbon-voordeuren behalen zeer goede warmte-isolatiewaarden: met een UD-waarde tot wel 0,8 W/(m2∙K) voldoet de ThermoSafe-voordeur aan het nieuwe energiebesparingsnormen, de ThermoCarbon-voordeur met zijn 100 millimeter dikke deurblad haalt volgens fabrieksgegevens momenteel als enige aluminium voordeur een UD-waarde van maximaal 0,47 W/(m2∙K).

In hoogwaardige gebouwen is een veiligheidsuitrusting volgens Resistance Classes (RC) aan te raden. Het model ThermoSafe kan worden uitgerust tot een RC 3-eis, de ThermoCarbon-deur tot RC 4. Daarmee zijn deze deuren bestand tegen inbraakpogingen door ervaren dieven met gereedschappen zoals een boormachine en dit tot wel tien minuten.

Modern, functioneel en ook slim: met de nieuwe BiSecur-app kunnen de voordeuren draadloos en wereldwijd via internet worden gecontroleerd en bediend.. Met het automatische slot en de al dan niet verdoken en gemotoriseerde deurdrangers hoeft de voordeur qua uiterlijk geen enkele concessie te doen.