Wie graag en veel gebruik maakt van een oven om te bakken en te braden en niet happig is op de ovenschoonmaak, zal ongetwijfeld enthousiast zijn over het nieuwste volautomatische reinigingssysteem waarmee de combistoomoven met vaste wateraansluiting van de Serie 400  van Gaggenau is uitgerust. Daarnaast worden de mogelijkheden van de oven uitgebreid met de nieuwe functie ‘sous-vide’. Op Batibouw 2016 kan u in Paleis 11, stand 416 kennis maken met dit model.

Volautomatische reiniging

Gaggenau combi-stoomoven met volautomatisch reinigingssysteem.Exclusieve wereldprimeur.

Het volautomatische reinigingssysteem neemt water via de directe aansluiting op de watertoevoer en maakt gebruik van een speciaal reinigingspatroon met reinigingsmiddel.

Om de 3u45 durende reinigingscyclus op te starten, volstaat het om het speciale reinigingspatroon aan te brengen op de voorziene plaats in de bovenwand van de ovenruimte en de functie ‘volautomatische reiniging’ te kiezen op het TFT-touchdisplay. Tijdens de reiniging wordt de ovenruimte uiterst grondig en hygiënisch schoongemaakt en worden ook de meest hardnekkige bak- en braadvlekken verwijderd. Na afloop ziet de ovenruimte er helemaal spik en span uit.

Het ontkalken van de inbouwoven verloopt op eenzelfde volautomatische manier. Om te ontkalken, bevestig je het speciale ontkalkingspatroon op dezelfde plaats bovenaan de ovenruimte en start de functie ‘automatisch ontkalken’ voor een ruim twee uur durende ontkalkingscyclus.

Sous-vide

Gaggenau breidt de ruime mogelijkheden van de combistoomoven nog verder uit met de nieuwe functie ‘sous-vide’. Met deze kookmethode, die hete lucht en 60% luchtvochtigheid combineert, gaar je vacuüm verpakt vlees, vis, groenten, bereide gerechten en desserts in hun luchtledige verpakking op lage temperatuur en in een vochtige omgeving. Kenmerkend voor de functie ‘sous-vide’ is de uiterst precieze, tot op 1° C nauwkeurige regeling van de temperatuur tussen 50 en 95 °C.

Professioneel veelzijdig

Gaggenau is een pionier als het gaat over ‘stoombakken’ - de combinatie van stoom en hete lucht die haar oorsprong vindt in de professionele keuken. Vijftien jaar geleden zette de Duitse fabrikant de toon met de ontwikkeling van combistoomovens voor de thuiskeuken. Het is de veelzijdigheid waarmee dit oventype in de smaak valt bij hobbykoks en foodies die graag zelf de keukenschort aanbinden.  De hete luchtfunctie met een temperatuurbereik tussen 30 en 230 °C, de vijf niveaus van stoom en vochtregeling, de diverse functies en de vele combinatiemogelijkheden maken dat je voor elk type gerecht de meest aangewezen bereidingswijze (stomen, stoombakken, stoven, sudderen, stomen op lage temperatuur, combistomen, grillen, grill met stoom, bedampen, grill met hete luchtcirculatie, koken op lage temperatuur, sous-vide bereiden, ontdooien, regenereren, …) ter beschikking hebt.

TFT-display

De inox ovenruimte heeft een inhoud van 44 liter  en is ingedeeld met vier bakniveaus.

De bediening van de oven wijst zichzelf uit zonder dat je erbij moet  nadenken. Dat  is te danken aan het grote TFT-display met twee ronde bedieningsknoppen waarmee je alle functies bedient; de tijd, de kooktijdduur, het einde van de kooktijd en de reële kooktemperatuur afleest; en de timer instelt.

De oven kan een energie-efficiëntielabel A voorleggen.

Heldere vormentaal

Op het vlak van vormgeving en vormentaal zijn de Bauhaustraditie en de Ulmer School een bron van inspiratie voor de Duitse fabrikant uit het Zwarte Woud. Met een heldere vormentaal en een eigenzinnige vormgeving heeft Gaggenau heel wat fans onder (interieur)architecten en designliefhebbers.  

De 60 cm brede, greeploze inbouwoven met panoramische ovendeur is verkrijgbaar in inox achter glas of met een volglazen antracietkleurige ovendeur.

De aanbevolen verkoopprijs van de combistoomoven van de Serie 400  met vaste wateraansluiting en volautomatisch reinigingssysteem begint vanaf 4.875 euro.