25 jaar garantie op platte daken is 3 jaar gelanceerd: hoe staat het ermee?

4
Eendakzonderzorgen
4

3 jaar geleden lanceerde FOAMGLAS® met PlatDak25 een volledige dakopbouw voor platte daken. Dat het systeem een garantie van 25 jaar meekreeg, was toen zelfs een absolute Europese primeur.

In de bouwsector geniet FOAMGLAS® reeds tientallen jaren een gevestigde reputatie. Het cellenglas geldt als het isolatiemateriaal bij uitstek voor platte daken van industriële gebouwen, scholen, zorginstellingen enz. Op basis van de jarenlange dakopbouwervaring  ontwikkelde de producent een beproefde alles-in-één oplossing met bijzonder overtuigende voordelen: PlatDak25.

Een beproefde oplossing voor elk plat dak

Bouwheer en architect hebben de keuzevrijheid uit vijf gecertificeerde platdaksystemen, naargelang de gewenste doelstellingen. Stuk voor stuk ‘one-stop-solutions’, waarbij de verantwoordelijkheid uitsluitend bij FOAMGLAS® ligt en dus niet gedeeld wordt tussen verschillende leveranciers. Ook voor de uitvoerder (aannemer, dakdekker) biedt de kant-en-klare oplossing duidelijkheid en zekerheid.

Glasharde garanties

Het FOAMGLAS®-team begeleidt het volledige traject, van de ontwerpfase, de keuze van de dakopbouw en het opstellen van de bestekteksten, tot uitvoering. Bij de uitvoering verzekert de FOAMGLAS®-projectbegeleider de opvolging tot en met de oplevering. Indien de bouwheer dit stappenplan volgt, geniet hij bovenop de wettelijke garantie van 10 jaar van een verlengde waarborg van 15 jaar. Daarna inspecteren de specialisten van FOAMGLAS® de toestand van het dak om de vijf jaar.

Investering vs ‘total cost of ownership’

De initiële investering in FOAMGLAS® PlatDak25 ligt hoger dan bij andere systemen, maar die meerkost verdient de bouwheer terug. De utiliteitsbouw hanteert in dit verband de 1-5-200 regel: de exploitatiekosten gedurende de levensduur van een gebouw zijn 5 keer groter dan de investeringskost, en de kosten van de bedrijfsactiviteiten zelfs 200 keer. Kiezen voor duurzame oplossingen zoals FOAMGLAS® PlatDak25, resulteert dus in minder onderhoudskosten, minder energiekosten en minder zorgen. Het is zonder meer een verantwoorde financiële keuze. 

FOAMGLAS® T3+ zorgt voor betere lambdawaarde in PlatDak25

FOAMGLAS® PlatDak25 is bijzonder solide, stabiel en gegarandeerd waterdicht. FOAMGLAS® behoudt gedurende zijn volledige levensduur zijn initiële thermische prestaties. PlatDak25 wordt voornamelijk voorgeschreven met FOAMGLAS® T3+ waar de toepassing dit toelaat. Met een lambdawaarde van 0,036 W/mK levert T3+ isolatie voor PlatDak25 een minder dikke dakopbouw.

Wilt u graag meer informatie over FOAMGLAS® T3+ als isolatieoplossing? Vul het formulier in en u ontvangt de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email