Hoe de beste isolatieoplossing kiezen? Volg dit tweestappenplan!

Plat
Bouwschil
Gevel

Een nat dak kan u snel al heel wat kosten, wat u zult merken aan uw energiefactuur. We geloven echter dat dingen gebouwd worden om lang mee te gaan. Daarom denken we met u mee op lange termijn. Hoe kan u de beste isolatieoplossing kiezen?

STAP 1: hoe is het met uw huidige isolatie gesteld?

Hoe lang is het geleden dat u uw dak aan een grondige inspectie heeft onderworpen? Weet u hoe het gesteld is met uw dak? FOAMGLAS® hecht veel belang aan zijn technische services: werfondersteuning en opvolging van projecten. U kunt beroep doen op de extra service FOAMGLAS® ROOFSCAN die de toestand van uw plat dak bekijkt.

Platte daken en het belang van een dakonderzoek

‘Een plat dak is zo goed als zijn aansluitingen’. Naast bouwfysische schade zijn gebrekkige bevestigingen de meest voorkomende oorzaken van schade. FOAMGLAS® ROOFSCAN brengt de huidige toestand van uw isolatie in beeld: bevindt het materiaal zich nog in optimale staat?

4 redenen om een FOAMGLAS® ROOFSCAN aan te vragen

  1. Het is gratis en vrijblijvend
  2. De FOAMGLAS®-dakprofessionals gaan samen met u het dak op en analyseren de toestand van de waterdichting, dakdetails en isolatie
  3. U krijgt verbetervoorstellen
  4. U krijgt technisch advies dat in overeenstemming is met de huidige en toekomstige EPB-regelgeving

STAP 2: kies de juiste isolatieoplossing voor uw dak, terras of gevel

FOAMGLAS® cellulair glas is een isolatiemateriaal dat zijn oorspronkelijke eigenschappen blijft behouden, tientallen jaren lang. Bij regen of overstroming blijft het absoluut waterdicht. Het is volstrekt onbrandbaar. En het vervormt niet, ook niet bij zeer hoge en langdurige belasting. Deze uitzonderlijke eigenschappen dankt FOAMGLAS® aan zijn unieke structuur: minuscule, hermetisch gesloten cellen met een glazen wand die zijn gevuld met een sterk isolerend inert gas.

FOAMGLAS® is vooral gekend als het isolatiemateriaal bij uitstek voor platte daken en als oplossing voor koudebruggen. Maar de toepassingsgebieden zijn veel ruimer dan dat. Met FOAMGLAS® kunnen ook hellende daken, ondergrondse constructies, spouwmuren, geventileerde gevels, ETICS-gevelsystemen, vloeren en binnenmuren doeltreffend en duurzaam worden geïsoleerd.

Elk van de mogelijke hoogkwalitatieve toepassingen van FOAMGLAS®, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw, hebben we voor u gebundeld in deze handige brochure. Ze is opgesplitst in 5 hoofdstukken - ondergrondse constructies, gevels, binnenisolatie, daken en koudebruggen - en wil u met 3D-tekeningen en een korte legende duidelijk maken hoe u het best isoleert. U kan deze gratis digitaal downloaden via deze link.

Wilt u liever een gedrukt exemplaar van deze handige vernieuwde brochure, dan kan u deze aanvragen via het antwoordformulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email