Afdichten van boorgaten in natte cellen zonder silicone? Het kan dankzij fischer DuoSeal

Het waterdicht houden van de badkamer of andere vochtbelaste ruimtes zoals in wellness faciliteiten, grootkeukens, zwembaden,… is een belangrijke opgave voor elke vakman. Allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat als je ook nog een handdoekenrek, een handdoekverwarmer, kraanwerk, zeephouder, douchewand, kasten en schappen… in de muur of vloer dient te schroeven?

fischer, wereldleider in bevestigingssystemen, ontwikkelde DuoSeal, de waterdichte plug voor natte ruimtes, geschikt voor voorsteekmontage. Deze plug dicht het boorgat in tegels volledig af, zonder dat u nog extra silicone dient te gebruiken. Structurele vochtschade wordt hierdoor vermeden in bouwmaterialen als beton, volle steen, snelbouwsteen, gipsplaat, holle of volle betonblokken, cellenbeton of zelfs bouwplaten.

Hoe werkt de DuoSeal plug?

De DuoSeal plug is ideaal voor betegelde oppervlakken in natte cellen. Het boren gebeurt met een (diamant) tegelboor. De plug wordt daarna voorzichtig met enkele hamerslagen in de tegels geplaatst.

De plug bestaat uit een rode en grijze structuur. Bij het indraaien van de bijgeleverde roestvrije schroef zorgt de rode structuur van de plug voor vaste grip in de hierboven vermelde bouwmaterialen. Hierdoor heeft DuoSeal dezelfde belastingswaarden als de conventionele nylon pluggen. De grijze en zachte (versta: flexibele) structuur van de plug, die loopt tot aan de rand, zorgt ervoor, in combinatie met de speciale schroefschacht, dat het boorgat hermetisch is afgesloten voor waterinfiltratie.  

Nuttig om te weten

fischer ontwikkelde een handige brochure omtrent de DuoSeal plug waarin alle afdichtingsnormen volgens DIN 18534 (sinds juli 2017) in vochtige ruimtes worden weergegeven. Verder heeft u een volledig overzicht van het assortiment en de belastingen die elke plug aankan. Via het formulier kan u de digitale brochure vrijblijvend aanvragen.

Je vindt fischer ook op stand 190 tijdens Install Day 2021 op 19/11/2021 in Brussels Kart Expo.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email