Uitmuntend design, blikvanger of innovatie? Elica blijft trendsetter doorheen de jaren

ELICA
Schermafbeelding2023 12 12om10
Schermafbeelding2023 12 12om10

Italië is de bakermat van het uitmuntend design. In de keuken rollen we de rode loper uit voor Elica, het Italiaanse label met een unieke stijl dat al sinds de jaren 70 de maatstaf zet en furore maakt met markante dampkappen. Toestellen die, over de jaren heen, anders dan anders durven zijn, nieuwsgierig maken en de architectuur van het hart van de woning kracht bijzetten. De dampkap als onmiskenbare blikvanger of juist discrete maar performante aanwezige in de open keuken? Elica zet de trends. 

Drie trends 

Op vlak van dampkappen en afzuigsystemen noteren we drie belangrijke trends: de dampkap als onderscheidende blikvanger, de dampkap die zich stijlvol heeft vermomd als lichtarmatuur of meubel en last-but-not-least de in de kookplaat geïntegreerde afzuiging die inzet op discretie. Elica profileert zich als een pionier, op alle vlakken, met een gamma dat de trends niet volgt maar ze durft te zetten, als de maatstaf bij uitstek.  

  • YE: iconisch design met visuele impact, vloeiend vormgegeven in solid surface. 
  • Interstellar: de ‘ster’ boven het kookeiland, de dampkap die de vorm aanneemt van een luxueus lichtarmatuur. 
  • NikolaTesla: een ruim gamma aan afzuigkookplaten die een discrete maar performante afzuiging combineren met ultiem kookcomfort. Nieuw is NikolaTesla Unplugged, uitgerust met intuïtieve draaiknoppen, strak vormgegeven voor een professionele, robuuste en kwaliteitsvolle uitstraling. Meervoudige awardwinner en recent opgenomen in de ADI Design Index 2023.

Visuele impact 

Elica’s boeiende verhaal in de sector van de afzuigsystemen vindt zijn oorsprong in de creatie van heuse kunstwerken, verfijnde designsculpturen ontworpen door Fabrizio Crisà, Chief Design Officer van Elica. Treffend voorbeeld is YE, de architecturale eilanddampkap die de titel van icoon waardig is en de functie van blikvanger tot op vandaag met verve vervult. De originele vormgeving maakt van YE een uniek designobject, met zachte en vloeiende lijnen mogelijk gemaakt dankzij het gebruik van Cristalplant®. Dit materiaal bestaat voornamelijk uit natuurlijke minerale vulstoffen - zeer zuivere aluminiumtrihydraat - gebonden met plantaardige harsen. Het resultaat is een zeer homogene en niet poreuze solid surface, een hi-tech materiaal met matte look en aangename touch die het design alle eer aandoet. 

Ster aan het keukenfirmament 

Net zo indrukwekkend, maar dan op een andere manier, is Interstellar die de functie van dampkap en een elegante lichtpendel stijlvol weet te combineren. Een onbetwistbare ‘ster aan het keukenfirmament’, die de strakke maar ook landelijke keuken opwaardeert. Geïnspireerd op de iconische Elica Star dampkap combineert deze Interstellar glimmend staal met meer dan 1.150 prisma’s die het licht speels weerkaatsen en een unieke sfeer garanderen. 

Breed gamma aan afzuigkookplaten 

De NikolaTesla-lijn brengt ons tot slot tot bij de kern van de  esthetische en technologische evolutie en innovatieve reis van het merk Elica: een zeer complete reeks afzuigkookplaten die krachtige inductiekookzones combineren met een performante afzuiging. Een krachtig statement die de metamorfose van Elica over de jaren heen illustreert, met een gedurfd en vernieuwend antwoord op de manier waarop de keuken getransformeerd en geëvolueerd is: tot een volwaardige leefruimte, één met de woonkamer, waarin de nadruk ligt op een open en ruimtelijk gevoel. 

NikolaTesla biedt voor elke keuken en iedere behoefte een oplossing, met afzuigkookplaten die de dagdagelijkse handelingen vereenvoudigen en als geen ander technologie, functionaliteit én design weten te verzoenen. Zo is er de succesvolle NikolaTesla One HP die onder meer de prestigieuze ‘Compasso d’Oro’ award in de wacht kon slepen.  

Uniek is ook de NikolaTesla Libra, de eerste afzuigkookplaat met een geïntegreerde weegschaal. Of de NikolaTesla Fit, een uniek ontwerp voor wie ook in de kleinere keuken niet minder dan uitmuntendheid wenst. De innovatieve en artistieke reis van Elica heeft geleid tot deze laatste innovatie: NikolaTesla Unplugged. Deze nieuwe afzuigkookplaat is uitgerust met intuïtieve draaiknoppen en combineert die gegeerde analoge en robuuste touch & feel met de kenmerkende digitale technologie van Elica.   

NikolaTesla Unplugged is uitgerust met drie automatische kookfuncties – melting (smelten), warming (warmhouden en langzaam garen) en simmering (sudderen) – waardoor deze kookplaat jouw partner in crime wordt voor delicate recepten en slow cooking gerechten. Maar ook als het snel moet gaan, staat deze NikolaTesla kookplaat paraat: water is tot 30% sneller aan de kook vergeleken met een traditionele kookplaat en de frituurtijd wordt gehalveerd, met bovendien een extra knapperig resultaat. Grote potten of pannen? Geen probleem dankzij de dubbele Bridge-zone, voor een gelijkmatige garing over de volledige oppervlakte. 

Kookluchtjes- en dampen worden efficiënt aan de bron aangepakt dankzij de automatische Autocapture-functie die de in de kookplaat geïntegreerde afzuiging activeert en het debiet automatisch aanpast. De comfort Silence-technologie herleidt het geluidsniveau bovendien tot een minimum waardoor de gesprekken in de open keukenruimte ongestoord kunnen worden verdergezet. 

NikolaTesla Unplugged, met reeds heel wat awards op de prijzenplank, werd onlangs opgenomen in de ADI Design index 2023. Elk jaar beoordeelt het ‘Osservatorio Permanente del Design’ de designcreaties van Italiaanse bodem en selecteert de producten die meedingen naar de felbegeerde ‘Compasso d’Oro’ award, de oudste (sinds 1954) en prestigieuze award in Italië met internationale allure. 

Wil je meer informatie omtrent de Elica oplossingen? Vul het formulier in en Elica bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email