De NIKOLATESLA afzuigkookplaten stelt voor: UNPLUGGED

ELICA
ELICA
ELICA

Keukens en woonkamers lopen in elkaar over. Een ruimte zonder onaangename geurtjes is essentieel om een fijne plek te creëren waar je in leeft en kookt. De keuken is meer dan ooit het hart van de woning en zorgt voor een gezellig samenzijn met familie en vrienden.

Luchtbehandeling en koken gaan samen

Elica heeft dit heel goed begrepen en wenst topprestaties neer te zetten op vlak van koken, maar ook op vlak van het behandelen van de afgevoerde lucht. Want die lucht komt door recirculatie terug de ruimte in. Daarom dat het belangrijk is om de afgevoerde lucht te behandelen voordat deze terug in de leefruimte binnen gaat.

Hoe de NIKOLATESLA-lijn groeide?

Alles begon in 2016 met de NikolaTesla One die de Compasso d’Oro ADI award won door zijn look maar ook zijn grote zuigkracht. Vanaf 2018 tot en met 2019 kwamen er maar liefst 3 modellen op de markt:

  • NikolaTesla Switch: de afzuigkap is verborgen in de kookplaat en na gebruik sluit de kap zich, waardoor deze discreet verdwijnt;
  • NikolaTesla Flame: de eerste Europese gaskookplaat met ingebouwde afzuigkap
  • NikolaTesla Libra combineert 3 keukentoestellen: de inductiekookplaat, het afzuigsysteem en de weegschaal. Deze weegschaal kan gebruikt worder zonder dat de kookplaat is ingeschakeld.

In 2021 stelt Elica de NIkolaTesla Fit voor. Voor kleine keukens in studio’s of kleine appartementen waar de onderkast slechts 60cm breed is is het mogelijk om deze compacte kookplaat met afzuigsysteem te voorzien.

En begin dit jaar kwam de NikolaTesla Unplugged uit. Het bedienen gebeurt met knoppen i.p.v. de digitale touchscreens. De bediening is perfect gescheiden van de kookzone door een opkant in glas. Zo wordt schade en morsen vermeden. Het model NikolaTesla Unplugged is verkrijgbaar in roestvrij staal (zie hierboven) of in all Black uitvoering (zie hieronder).

 

Maar wat maakt de NIKOLATESLA-lijn nu net zo interessant, en dan vooral de UNPLUGGED?

Het zit hem vooral in de functionaliteiten van de volledige NIKOLATESLA-lijn waarvan heel wat modellen genieten:

  1. Comfort Silence-technologie: in de hoogste afzuigstand blijft het lawaai tot een minimum beperkt. Je kan dus perfect verder praten met je gezelschap, terwijl je kookt.
  2. Bridge Zone: Twee aangrenzende kookzones kunnen verbonden worden. Ideaal voor extra grote braadpannen. Ook de temperatuur wordt constant gehouden
  3. Slimme algoritmes regelen zelf automatisch de afzuigkracht die nodig is.
  4. LONG LIFE FILTER++: deze filters zijn in staat om 80% van de slechte geurtjes te verwijderen (het marktgemiddelde is 60%). Dus de lucht wordt goed gezuiverd. De filters hebben verder een levensduur van 5 jaar.
  5. Vlot en makkelijk schoonmaken van alle onderdelen: het oppervlak van de kookplaat is makkelijk net te houden. De filters zijn makkelijk bereikbaar langs de bovenkant – een gepatenteerd systeem van Elica.

Kom zeker een kijkje nemen tijdens Batibouw 2022. Je zal ongetwijfeld verrast zijn van de mogelijkheden van onze afzuigkookplaten.

Wil je graag al kennis maken met de NIKOLATESLA-lijn en in het bijzonder UNPLUGGED? Vul het formulier in en je ontvangt van ons de digitale brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email