Nieuw op de Belgische markt: ELICA dampkappen en kookplaten

ELICA
ELICA
ELICA

ELICA is op en top Italiaanse design op vlak van dampkappen en kooplaten en doet zijn Belgische intrede via keukenspeciaalzaken, interieurzaken en de betere elektrozaken. ELICA onderscheidt zich door een uitgebreid gamma met sterke technische pluspunten en een bekroond Italiaans design.

Het gamma van ELICA bestaat uit traditionele zichtbare modellen en “volledig” onzichtbare modellen, waardoor ze in de kookplaat of in het plafond zijn weggewerkt. Het brede gamma en de interessante prijs/kwaliteitverhouding maakt ELICA op de Belgische markt zeer aantrekkelijk. Alle modellen zijn te verkrijgen met luchtafvoer of recirculatie met een efficiënte koolstoffilter.

Grootste dampkappenfabrikant

Met 50 jaar expertise, een jaarlijkse productie van maar liefst 20 miljoen exemplaren en een gedurfde, innovatieve design maakt ELICA zijn opgang op de Belgische markt. Ook het gebruik van ongewone materialen als Dekton® Nero Sirius (van Cosentino) als afwerking voor de fronten van bijvoorbeeld de dampkappen Bloom-S en Rules. Ook met uitvoeringen in matzwart sluit het gamma perfect aan op hedendaagse trends in de keuken.  

Afzuigen boven de kookplaat

Zichtbare wandafzuiging

De uitzonderlijke zuigkracht met Italiaans design van zowel Stripe als Bloom-S maken de toestellen zeer interessant als stand-alone dampkap.

Onzichtbare wandafzuiging

Illusion en Hidden zijn ingebouwde modellen voor in plafond of in een kast boven de kookplaat. Deze plafondunits worden aangeboden met volgende inbouwhoogtes:

    • klassieke 30 cm
    • 16 cm voor inbouw in een verlaagd plafond

ELICA is uniek in het aanbieden van beide inbouwhoogtes in alle plafond dampkappen.

Afzuigen in de kookplaat

NikolaTesla

Het afzuigmodel NikolaTesla heeft een strakke vormgeving waarbij de afzuiging in de inductiekookplaat is geïntegreerd. De kookplaat heeft een afmeting van 70 cm.

NikolaTesla Flame

Er werd ook aan de hobbykoks gedacht die liever op gas koken. De NikolaTesla Flame is een gaskookplaat met geïntegreerde afzuiging.

NikolaTesla Fit

Deze geïntegreerde afzuiging NikolaTesla Fit in het werkblad is een model van 70 cm, maar ook van 60 cm breed. Deze laatste is ontwikkeld als antwoord op de trend om kleiner te wonen. Door de kleinere keukenoppervlakte is een model van 60 cm ideaal. Ook voor de kookplaten die toe zijn aan vervanging in een bestaande keuken, is dit toestel uitermate geschikt.

De eilanddampkap als eyecatcher

De plafonddampkappen van ELICA combineren dan weer verlichting en afzuigen.  

Skydome

Deze plafonddampkap Skydome is voorzien van een ledpaneel dat het volledige oppervlak inneemt. De kleur is aanpasbaar door de gebruiker van koud naar warm wit licht.

Eyecatchers: Interstellar, Wave en Ye

Deze hangdampkappen Interstellar, Wave en Ye zorgen dat de open keuken met kookeiland opvallen. Doordat ze tegelijk functioneren als dampkap en verlichtingsarmatuur vormen ze een echte eyecatcher.

Wens je graag meer te weten over deze nieuwe speler op de Belgische markt? Vul het formulier in en ELICA bezorgt u de brochure 2021 boordevol nieuwe innovaties.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email