DORMA, toonaangevend op het gebied van toegangssystemen voor gebouwen, past wereldwijd de bedrijfsstructuur aan. Dit is een uitvloeisel van de ambitieuze doelstellingen die het concern heeft geformuleerd voor de komende jaren.

Van product- naar marktgericht

De interne aanpassingen zorgen ervoor dat de onderneming de omslag maakt van product- naar marktgerichtheid. Rechtstreeks gevolg daarvan moet zijn dat de opdrachtgever gemakkelijker zaken kan doen met DORMA. Ook in Nederland en België zullen de samenwerkingspartners van DORMA de vruchten gaan plukken van de koerswijziging, stelt Fekke van Dijk, Regional Director SwissBenelux. “We zetten een belangrijke stap naar moderner, opener en transparanter werken. Tot voor kort werkten we vanuit onze traditionele productstructuur, waarbinnen onze producten over vijf divisies waren verdeeld. Dan kon het gebeuren dat een opdrachtgever met meerdere specialisten van ons te maken had voor een project. Nu kiezen we voor een holistische klantgerichte benadering, met één vast aanspreekpunt. Die contactpersoon inventariseert de vragen van de klant en vertaalt die naar de optimale oplossing. We gaan dus van complex naar eenvoudig, efficiënt en effectief”, aldus Van Dijk.

Uitstekend jaar

Het Duitse familiebedrijf, gespecialiseerd in premium toegangsoplossingen en bijbehorende service, heeft een uitstekend jaar achter de rug. In het boekjaar 2011/2012 werd voor het eerst in de geschiedenis een omzet gerealiseerd van meer dan 1 miljard Euro. De wereldwijde organisatieaanpassing past in de ambities die DORMA heeft geformuleerd. Zo wil het concern de omzet in 2020 verdubbeld hebben.Mogelijks volgen er dus nog  acquisities maar de  core business blijft: slimme oplossingen rondom de deur.

Wereldwijd vertegenwoordigd, lokaal aanwezig

DORMA telt wereldwijd 6700 medewerkers en is actief in ruim 50 landen, met de hoofdvestiging in het Duitse Ennepetal. De vestiging van DORMA in België bevindt zich in Brugge.

Dormakaba, samen sterk op vlak van toegangscontrole

De twee gevestigde merken Dorma en Kaba, die allebei bekend staan om hun expertise op het gebied van slimme en veilige toegangsoplossingen, zijn in 2015 gefuseerd. Samen staan we voor meer dan 150 jaar veiligheid en betrouwbaarheid. Met onze krachtenbundeling creëren we een toegevoegde waarde op lange termijn voor onze stakeholders. Deze waarde komt voort uit de combinatie van complementaire product- en dienstenportfolio's en een uitgebreide wereldwijde aanwezigheid.

Ons merk dormakaba staat voor ons aanbod van producten, oplossingen en diensten voor een beveiligde toegang tot gebouwen en ruimten, vanuit één centraal punt.  Zo willen we als vakkundige en betrouwbare partner aan uw zijde blijven staan.