DencoHappel COM4 luchtgroepen zijn budgetvriendelijk door hun beperkte werkingskosten over de volledige levensduur.

Studiebureaus, architecten en aannemers mogen op hun beide oren slapen als het gaat over de DencoHappel compacte luchtgroepen. De snelle en eenvoudige selectie vormt een waardevol voordeel bij de studiefase van een project. Bovendien zijn de montage en inbedrijfstelling ook makkelijk door het plug-and-playconcept en door de compactheid van het voorgeconfigureerde systeem. U wint dus tijd en geld, reeds vanaf de studiefase.

De gebruikers van deze units profiteren niet enkel van een aangename omgevingslucht, maar ook van lage exploitatiekosten. Door het inzetten van een warmtewiel of platenwisselaar als recuperatiesysteem, in combinatie met het intelligent regelingssysteem DencoHappel MATRIX, wordt de elektrische energie optimaal benut.

Berekening van de exploitatiekosten met de selectiesoftware Lplus van DencoHappel

Het zijn niet de aankoop en het onderhoud van een luchtgroep die het grootste stuk van het budget uitmaken (12% voor de aankoop, 8% voor het onderhoud en de recyclage), maar de gebruiks- en energiekosten van de unit over zijn volledige levensduur (80%). DencoHappel kan voor u deze exploitatiekosten bepalen.
De berekeningssoftware van DencoHappel houdt rekening met het temperatuurverloop voor alle regio's in Europa, volgens de Europese databank met klimaatgegevens. Het berekeningsmodel is gebaseerd op de Euroventnormen EN 1886 en EN 13053. Er wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de gekozen materialen, de gemiddelde belasting, de energiekosten, prijsverhogingen, de interestvoet en bepaalde lokale factoren. Zo bekomt u een betrouwbare, uitgebreide en volledige berekening, en geen vage schatting. 

Een snelle materiaalselectie. Eenvoudiger kan niet.

Dankzij de compacte DencoHappel-luchtgroepen is het gedaan met de moeizame zoektocht naar een oplossing op maat, en de vervelende configuratie van een installatie. Door het all-inclusiveprincipe wordt deze taak een stuk makkelijker. U kiest eenvoudigweg het meest geschikte systeem voor uw project uit de drie standaardsystemen, selecteert het vermogen en voegt eventuele opties toe. De selectie is in alle gevallen gemakkelijk en bedrijfszeker.

  • DencoHappel COM4® plus : het meest universele model voor de meest uiteenlopende toepassingen
  • DencoHappel COM4® mini : de kleine unit met het grootste rendement
  • DencoHappel COM4® top : verticale en extreem compacte unit
  • Regelingssysteem DencoHappel MATRIX® - alles in één

Meer informatie over de 3 modellen in het COM4®-gamma vindt u in de brochure "DencoHappel COM4 Serie – Compacte en gepreconfigureerde DencoHappel luchtbehandelingsgroepen" onderaan dit artikel.