Phoenix van Deceuninck, de eerste 100% gerecycleerde kunststof ramen en deuren

Oude kunststof materialen krijgen een nieuw leven dankzij Deceuninck. In Diksmuide bouwde Deceuninck in 2012 een hoogtechnologische recycleerfabriek. De fabriek is de grootste in de Benelux en is operationeel sinds december 2018. De recycleerfabriek heeft een capaciteit van 45,000 ton harde pvc per jaar, waardoor er maar liefst 2,3 miljoen oude ramen per jaar niet verbrand of gestort hoeven te worden. Door het opzetten van een Europees ophaalprogramma bij afbraakwerken verzamelde Deceuninck oude kunststoffen.

Levenscyclus van 350 jaar

De recyclagelijn verwerkt eerste generatieramen op een kwalitatieve manier en kan op termijn ook glasvezel recycleren. PVC kan minstens 10 keer worden gerecycleerd zonder de mechanische, thermische of functionele eigenschappen te verliezen. Met een levensduur van 35 jaar bereikt de potentiële levenscyclus van kunststof materialen minimaal 350 jaar. Bij houten ramen bedraagt de levensduur nu 75 jaar. Bij aluminium ramen bedraagt de levenduur 50 jaar.

Door oud kunststof nieuw leven in te blazen, is er 90% minder energie nodig om nieuwe grondstoffen te produceren. Onze planeet wordt hierdoor zo min mogelijk belast.

Phoenix, oud wordt nieuw

Deceuninck ontwikkelde met de opgehaalde oude kunststof ramen en deuren het nieuwe Phoenix-gamma dat staat voor het eerste 100% gerecycleerde kunststof profielsysteem. Phoenix ramen en deuren worden aangeboden met een witte kunststof buitenkleur en kunnen éénzijdig of tweezijdig bekleefd worden met 50 kleuropties in vier verschillende stijlen: natural wood, coloured wood, solids en metallics.

De vormvastheid, weerstand en thermische isolatiewaarden van de Phoenix ramen en deuren liggen in lijn met het bestaande aanbod van Deceuninck. Het is de strakke en hedendaagse ‘Infinity’ look van de Elegant-lijn die de basis vormt van de Phoenix ramen en deuren. 

Wil je graag meer informatie omtrent de nieuwe Phoenix ramen en deuren van Deceuninck? Vul het formulier in en je ontvangt de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email