5 tips om indruk te maken met je sanitaire ruimtes

Sani4
Sani5
Sani6

De “kleinste kamer” of de sanitaire ruimte wordt vaak stiefmoederlijk behandeld in een bouwproject. Toegegeven, het gaat vaak om kleine oppervlaktes in vergelijking met de totale projectoppervlakte, een klein deel van het bouwbudget,… dus waarom zou je er als architect, installateur of bouwheer veel tijd aan besteden?

The devil is in the details – Universele behoefte

De sanitaire ruimte is dan misschien niet groot van formaat maar qua imagokraker of -maker kan het kleinste kamertje wel tellen. Er staan vast wel enkele sanitaire bezoekjes in je eigen geheugen gegrift die je indruk van een bedrijf of restaurant danig wisten te verpesten. Het zijn bovendien ruimtes die door de bewoners of bezoekers van een pand meerdere keren per dag bezocht worden.

Tip 1: sanitaire ruimtes zijn drukke plaatsen op bepaalde ogenblikken. Laat je adviseren door experts, zowel wat het aantal sanitaire toestellen (wasbakken, Wc’s) als hun plaatsing betreft. Een minimale invulling van de sanitaire ruimtes op basis van wettelijke normen is geen garantie tot succes. CWS-boco bedient 25,000 klanten in de Benelux op het gebied van facilitair sanitair en dankzij die ervaring zorgen hun adviseurs ervoor dat je sanitaire ruimtes van bij het begin optimaal uitgerust en ingericht zijn in relatie tot de operationele realiteit. CWS biedt altijd de oplossing die precies aansluit bij je wensen op het gebied van sanitaire hygiëne

Tip 2: Voorzie alle sanitaire toestellen van bij het ontwerp; met de BIM bibliotheek en met de bestekteksten van CWS-boco kan je alle sanitaire vereisten correct en zonder veel moeite opnemen in het lastenboek en in de plannen.

Tip 3: wil jij als ontwerper, bouwheer of facilitymanager uitblinken in duurzaamheid? Besef dan dat de sanitaire ruimtes ook tijdens hun levensduur voor heel wat extra CO2 uitstoot kunnen zorgen als je niet zorgvuldig te werk gaat. CWS-boco ontwikkelde ecologische rekenmodellen die aangeven hoe hun oplossingen voor de sanitaire ruimten bij kunnen dragen tot een beter klimaat. Ze laten je toe om op een eenvoudige manier extra punten te scoren in de BREEAM normering.

Tip 4: Pimp your toilet! Sanitaire ruimtes hoeven lang niet saai te zijn; met een plaatbekleding met foto-opdruk wordt het toiletbezoek plots een bijzondere ervaring. CWS-boco trekt met het concept Design Your Senses die lijn door en maakt het mogelijk om ook zeep- en handdoekdispensers in dezelfde stijl aan te kleden.

Tip 5: sanitaire ruimtes en Big Data? Die had je waarschijnlijk niet zien komen! Toch is het voor CWS-boco nu al een realiteit. Door zeep- en handdoekdispensers te koppelen met een beheersysteem worden gebouwbeheerders geïnformeerd, schoonmaakploegen aangestuurd of monitort de ziekenhuisdirectie de naleving van hygiënische voorschriften zoals voldoende gebruik van ontsmettende zeep. Bovenal geniet de eindgebruiker van een feilloos werkende sanitaire ruimte met aandacht voor optimale hygiëne.

Ontvang je graag bijkomende informatie over de expertise die CWS-boco je kan bieden bij het inrichten en/of verbouwen van sanitaire ruimtes, vul dan het antwoordformulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email