Congres/netwerkevent: 6de Energiecongres, nulenergie haalbaar & betaalbaar?

Plaats: Technopolis, Technologielaan, 2800 Mechelen, België: Google Maps»
Tijdstip: 27-03-2014, 14u30–19u00
Organisator: Vlaamse Confederatie Bouw
Website: http://www.vcb.be/events-detail?id=33
ENKEL VOOR VOORLOPERS IN ENERGIEZUINIG (VER)BOUWEN
Wisselwerking tussen aannemers, studiebureaus, fabrikanten, architecten, beleidsmensen e.a. stakeholders over volgende uitdagingen in energieneutraal bouwen:

1. Technisch: hoe de bijkomende technische complicaties beheersen van energieneutraal bouwen? Welke technieken zijn een oplossing om energieneutraal te bouwen?

2. Juridisch: zijn er door de nieuwe regelgeving nieuwe juridische risico’s voor de aannemer/ontwerper? Zowel binnen het kader van de wettelijke verplichtingen (minimale E-peil, K-peil, U-waardes , NEBrw, ventilatie, ...) als de contractuele afspraken/garanties die er met de bouwheer gemaakt.

3. Verzekering: is er een mogelijkheid om de aannemer te beschermen tegen het niet voldoen aan bepaalde eisen van de bouwheer (bijv. E-peil, luchtdichtheid, ...)

4. Betaalbaarheid/kostprijs: de energievereisten stuwen de kostprijs van bouwplannen naar omhoog. Betaalbare oplossingen zijn dan ook een belangrijke focus.

5. Beschikbaarheid van materialen/systemen: stand van zaken van opmerkelijke materialen en/of systemen om energieneutraal te bouwen. Noden en oplossingen?

6. Wat is de beste organisatiestructuur om een energieneutraal project aan te pakken? Met gescheiden loten, met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf, met een bouwteam?

TAKING ENERGY SOLUTIONS TO THE NEXT LEVEL
Synergie tussen nul-energiegebouwen en bouwmaterialen & systemen: de vooruitstrevende, inspirerende bouwprojecten die het zesde energiecongres vormgeven, zijn enkel mogelijk dankzij innoverende materialen en systemen. Dit initiatief is een forum voor alle stakeholders in de bouwsector om de toegevoegde waarde van nieuwe materialen en systemen, die van belang zijn om nul energiewoningen te realiseren, vanuit de eigen invalshoek te benaderen. De netwerkmomenten in het standhoudergedeelte bieden aan de deelnemers de gelegenheid om niet alleen diverse professionals te ontmoeten, maar ook diverse materiaalkeuzes beter te leren kennen die essentieel kunnen zijn om ook in de toekomst de energievereisten optimaal te vervullen.

VOLLEDIGE PROGRAMMA
Zie volgende link: http://www.vcb.be/upload/news/33/1-programma6deenergiecongres.pdf
« Bekijk alle evenementen   Sla op in mijn agenda »

PER MAAND

Volg Bativox

Zoek bouwproduct

Doorzoek met één druk op de knop de websites van meer dan 1,000 Belgische bouwproducenten. Dé snelste weg naar het product dat u zoekt.

Upcoming events

Architect@Work Brussels 2020

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
Lees meer»


MIPIM 2020

Palais des Festivals , 1 Boulevard de la Croisette, 06400 Cannes, France
Lees meer»


Bekijk alle evenementen »