Betafence zet beveiliging spoorwegbrug Pont de Luxembourg in Namen op de rails

Betafence

Wie in Namen de trein neemt richting zuiden van het land, rijdt over een spoorwegbrug die toepasselijk de Pont de Luxembourg gedoopt werd. De vroegere brug over de Maas dateerde reeds van voor de oorlog en werd daarom onlangs vervangen door een uitgesproken modern exemplaar.

 

Vanzelfsprekend stond de veiligheid hoog op de agenda, maar ook op gebied van vormgeving wou Infrabel geen toegevingen doen. Oorspronkelijk opteerde de spoorinfrastructuurbeheerder voor inox panelen als afsluiting, maar toen deze oplossing te duur bleek bracht Betafence redding.

 

Voor de leuning werden op maat (920 x 1109 mm) vervaardigde Securifor-panelen in alu-wit (RAL 9006) aangebracht. Stijlvolle kers op de taart is de rode bovenligger, die de brug een heel eigen cachet verleent. De fijne mazen verhinderen dat voorwerpen door de afsluiting heen in het water zouden vallen (van binnen naar buiten).

 

Dat is vooral interessant voor de toekomstige gebruikers van de RAVel-brug die op korte termijn zal worden aangelegd en die met dezelfde leuning zal worden uitgerust. Maar die fijne mazen zorgen er vooral voor dat geen voorwerpen van buiten binnen de brug kunnen komen, dus bijvoorbeeld van de toekomstige RAVel-brug die vlak naast de spoorwegbrug ligt.

 

Budgetvriendelijk, veilig, solide, esthetisch … in deze toepassing kan Securifor werkelijk al zijn troeven uitspelen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email