Uitbreiden van uw woning? Staalframebouw als oplossing

beSteel
beSteel
beSteel

Uw woning uitbreiden door een verdieping bij te bouwen of door op de gelijkvloers aan te bouwen kan heel makkelijk met staalframebouw. De bestaande fundering en gebouwstructuur zijn vaak sterk genoeg om een verdieping in een licht materiaal te dragen.

Hoe werkt het?

Om in de hoogte te bouwen, gebruikt beSteel een frame gemaakt uit koudgewalste C-profielen van 1 à maximum 2mm dik. Deze vormen de dragende structuur van de nieuwe verdieping. Zowel de wanden als de vloer- en dakplaten worden vervaardigd uit de staalprofielen. Eenmaal gemonteerd tot een geheel, krijgen de profielen aan beide zijden een bekleding in een plaatmateriaal. De holle ruimte wordt opgevuld met isolatie. Dit constructieve principe van staalframebouw biedt het bijkomende voordeel dat de belasting niet geconcentreerd – via kolommen -, maar gespreid via lijnvormige elementen – de wanden – op de fundering wordt overgebracht.

Minimale hinder

De productie van de C-profielen en de frames gebeurt in het atelier van beSteel in Aarschot. Op de werf worden de verschillende staalframes onmiddellijk gemonteerd. Dat garandeert een snel en relatief eenvoudig bouwproces. Niet onbelangrijk wanneer het gebouw bewoond blijft tijdens de werkzaamheden. Indien de bestaande woning een plat dak heeft, kan de nieuwe verdieping rechtstreeks op de dakafwerking worden gebouwd. Het bouwen gebeurt met andere woorden zonder de wind- en waterdichtheid van de bestaande woning aan te tasten.

Eenvoudige werf en verminderde arbeidskracht

Aangezien het overgrote deel van het productieproces in het atelier van beSteel plaatsvindt, moet de aannemer amper materiaal opslaan op de werf. Door het relatief lichte gewicht van de staalframes moet minder zwaar bouwmaterieel worden ingezet, een lichte kraan op een vrachtwagen volstaat al. De prefabricage van de verschillende elementen verkleint de kans op fouten op de werf. Aangezien de structuren tot op 1/10e mm nauwkeurig worden gemaakt, kunnen de ramen al vooraf worden besteld en tijdens de montage mee worden geplaatst. Op amper twee dagen is zo een nieuwe verdieping wind- en waterdicht gemonteerd.

Richtprijs: € 24.000 excl. BTW voor de staalprofielen van een eengezinswoning van gemiddelde oppervlakte.

Wilt u meer weten over deze snelle en droge bouwwijze met goede thermische en akoestische prestaties? Vul het aanvraagformulier in, beSteel neemt met u vrijblijvend contact op.

Of breng ons een bezoek op Batibouw 2017 in hal 5 - stand 301.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email