Klaar voor de toekomst: superieure bouwmethode met koudgewalste staalprofielen

beSteel
beSteel
beSteel

6 redenen waarom koudgewalste staalprofielen (KS) een superieure bouwmethode voor de toekomst zijn

1/ Bouwsnelheid van staalframe

Bouwen met staalframe gaat sneller dan de traditionele methodes voor het neerzetten van gebouwen. Bouwen met koudgewalste staalprofielen is een op ontwerp gebaseerd proces en dat betekent dat de behoefte aan vaardigheden om het gebouw te bouwen zich eerder in de ontwerpfase dan op de site zelf situeert.

De KS kunnen in grote hoeveelheden en tegen hoge snelheid geproduceerd worden met een consistente kwaliteit en precisie. Kortere bouwtijden op de site verlagen de directe kosten van een project. Gebouwen die gebouwd worden met staalframe kunnen veel sneller opgetrokken worden dan gebouwen op basis van traditionele zwaardere materialen zoals beton en metselwerk. Zo kunnen tot 3 maanden of meer bespaard worden op de planning van een middelhoog project.

2/ Kleinere behoefte aan hooggeschoolde arbeidskrachten

De toenemende populariteit van bouwen met staalframe kan deels toegeschreven worden aan het gebruiksvriendelijke karakter. Lichte ontwerpen, ‘geprefabriceerde’ kaders, een uniforme kwaliteit en een snelle en eenvoudige opbouw met basisgereedschap op de site: al deze factoren verkleinen de behoefte aan hooggeschoolde arbeidskrachten.

3/ Veelzijdigheid van ontwerp

De kracht en de buigbaarheid van KS maken er een ideaal bouwmateriaal van voor alle gebouwtypes – van modulaire en geprefabriceerde eenheden tot hotels met verschillende verdiepingen, ziekenhuizen, scholen en ook alleenstaande woongebouwen met verschillende verdiepingen. KS is geschikt voor heel wat types van gebouwontwerpen en toepassingen, ook projecten die architecturale uitdagingen inhouden.

Staalframe maakt bredere spanwijdtes mogelijk dankzij de lichtere structuur en dus ook een groter gebruik van de ruimte waardoor bepaalde architecturale ontwerpen geproduceerd kunnen worden die onmogelijk waren met de traditionele methodes, zoals de creatie van innovatieve gebouwvormen en onconventionele daklijnen.

Koudgewalste staalprofielen heeft een van de hoogste sterkte/gewichtsverhoudingen van alle bouwmaterialen en biedt een uitstekende spanmogelijkheid waardoor staalframe perfect is voor het creëren van brede open ruimtes.

4/ Een snellere return of investment

Return on investment (ROI) is uiteraard een kritiek aspect van de financiële analyse van elke opportuniteit voor vastgoedontwikkeling. Wanneer een eigendom op korte tijd gekocht en ontwikkeld kan worden, dan wordt de return on investment sneller verwezenlijkt en dan kan sneller tegemoetgekomen worden aan de onmiddellijke vraag van de markt.

 

5/ Bouwen met staalframe genereert minder afval en is vanuit milieustandpunt een betere bouwkeuze.

Materiaalafval bij het bouwen is een aanzienlijk probleem, zowel vanuit het standpunt van de ROI als voor het milieu. Bij koudgewalste staalprofielen blijft het afval beperkt tot een minimum dankzij een accuraat ontwerp en een precieze productie waardoor de milieu-impact van materiaal dat naar het stort gaat kleiner is.

En staal is 100% recycleerbaar waardoor de totale milieu-impact van al het geproduceerde afval vermindert.

6/ Staalframe leent zich tot bouwen off-site

Wereldwijd neemt de trend om off-site en modulair te bouwen toe aangezien grondbezitters, ontwikkelaars, ingenieurs en architecten op zoek zijn naar goede manieren om de commerciële leefbaarheid van projecten te verbeteren.

Traditionele bouwmethodes zijn doorgaans gevoelig voor slechte weersomstandigheden of beperkingen inherent aan de site. Bij off-site modulair bouwen gebeurt het grootste deel van het bouwproces in een gecontroleerde omgeving die niet onderhevig is aan milieu- of weersomstandigheden en dit garandeert een grotere doeltreffendheid en betere kwaliteit als onderdeel van een geïndustrialiseerd proces.

Hebt u interesse in deze bouwmethode, vraag dan via bijgevoegd formulier informatie aan.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email