Al gedacht aan staalframebouw voor jouw bouwproject?

beSteel
beSteel
beSteel

De bouwsector zoekt voortdurend naar nieuwe bouwtechnieken om het hoofd te bieden aan de actuele bouwuitdagingen: het rendement moet omhoog, maar de kosten (werf, bouw) moeten omlaag. De constructie moet ook voldoen aan de strengste energie-eisen zonder daarbij aan leefruimte in te boeten. Met staalframebouw biedt beSteel een in het buitenland al succesvol beproefd antwoord op al die uitdagingen.

Verschillende factoren maken bouwen onmiskenbaar duurder: de stijgende vastgoedprijzen, de strengere leningspolitiek, de EPB regelgeving,… Een gemiddelde halfopen bebouwing van voor het EPB-tijdperk opnieuw bouwen volgens de eisen voor een BEN-woning (E30 en K40) zal ruim 41.500 euro (bron: Bouwunie) duurder uitkomen. Daar bovenop komt dat de dikkere isolatiepakketten een negatieve invloed hebben op de woonruimte. Terwijl de woningen al kleiner worden onder druk van de stijgende marktprijzen.

De markt zoekt dus naar oplossingen die prijsgunstiger zijn en ook minder ruimte nemen. Met staalframebouw biedt beSteel een antwoord dat feilloos aan die vragen tegemoet komt. Het bouwsysteem dankt zijn naam aan een frame op basis van koudgewalste C-profielen van 1 à 2mm dik. De frames vormen de dragende structuur van het gebouw. De productie van de profielen en de frames gebeurt in een fabriek. Op de werf moeten de verschillende staalframes enkel nog gemonteerd worden. Dat garandeert een snel en relatief eenvoudig productie – en bouwproces. Deze voor ons land innovatieve bouwmethode bewees zijn deugdelijkheid al in het buitenland.

Voordelen van staalframebouw

  • Zeer snel geplaatst (korte bouwtijd)
  • Droge bouwmethode
  • Lichtgewicht, beperke fundering
  • 100% recycleerbaar, zeer duurzame bouwmethode
  • Behaalt zeer goed resultaten, zowel akoestisch als thermisch
  • Ruimtewinst
  • Grote overspanningen zijn mogelijk
  • Geen krimp, maatvast
  • Foutloos bouwen door controle maatvoering in fabriek
  • Geen afval, propere werven

Niet alleen de strakke timing is een sterk punt van staalframebouw. Het systeem biedt verschillende voordelen. Zo is de structuur licht. Dat betekent dat de inzet van grote mobiele kranen of bouwkranen niet nodig is. Het lichte gewicht laat verder toe om een lichtere fundering te gebruiken en dus kostenbesparend te werken.

Staalframebouw in tal van toepassingen

Dankzij zijn gewicht is het een geknipte oplossing voor het optoppen van bestaande gebouwen. Staalframebouw wordt gebruikt voor woningbouw, industriebouw, bijgebouwen, poolhousen, tuinhuizen…

Check hier de verschillende toepassingsgebieden.

Een grotere architecturale vrijheid met staalframebouw

Architecten krijgen dan weer een grote ontwerpvrijheid met dit bouwsysteem. Meer nog, grote overspanningen, zowel voor de binnenruimtes als voor overkragingen, zijn zelfs haalbaar op een kostenefficiënte manier met beSteel. Dit door dikkere warmgewalste liggers te combineren met koudgewalste profielen als opvulling. Dat laat ruimte voor een sterke architecturale expressie zonder dat daar een hoge kostprijs aan gelinkt is. De ruwbouwstructuur kan vervolgens met eender welk materiaal worden afgewerkt. De totale muuropbouw blijft beperkt. In de eerste plaats omdat de dikte van de dragende structuur vaak beperkt blijft tot 89mm. En verder omdat de isolatie deels in en deels tegen de dragende structuur wordt geplaatst. Complexe technische oplossingen voor het afwerken van dagkanten aan ramen en deuren zijn dus niet nodig.

Staalframebouw is ook een duurzame bouwmethode

En dit niet alleen omwille van het feit dat het staal oneindig recycleerbaar is, maar ook omdat het aantal ritten van en naar de werf beperkt blijft. Er is dus minder CO2-uitstoot over de globale werf gerekend.

Niet onbelangrijk: staalframebouw is ook een brandveilige bouwtechniek. Staal is onbrandbaar, maar zal vervormen bij hogere temperaturen. Het is dus zaak de temperatuurstijging te beperken door de staalframestructuur te beschermen met een correcte plaatafwerking. Zo zijn brandweerstanden van 1 uur en meer mogelijk.

Ontdek deze bouwmethode van de toekomst, en vraag bijkomende documentatie of een afspraak via het aanvraagformulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email