beSteel revolutioneert de bouw met aardbevingsbestendige constructies

beSteel
beSteel
beSteel

Staalframebouw weerstaat aardbevingen en orkanen

Het jonge beSteel uit Aarschot is producent van een revolutionaire staalbouwtechniek. In eigen land biedt de techniek voordelen omdat hij snel en flexibel bouwen mogelijk maakt. Ook ver over onze landsgrenzen slaat het systeem aan, maar dat om andere redenen: staalframebouw blijkt uiterst goed bestand tegen aardbevingen en orkanen dankzij zijn hoge stabiliteit.

Bij beSteel vertrekken dagelijks bouwpakketten naar bouwwerven in België en Nederland. De laatste weken staan er ook al eens verdere eindbestemmingen gepland. Zo mocht beSteel staalstructuren leveren voor nieuwe woningen op Île de la Réunion en op de Caraïben.

“De wetgeving met betrekking tot aardbevingsbestendig bouwen op La Réunion is er onlangs strenger geworden. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken zich in tegen hoge schadeclaims door nieuwbouwwoningen in klassiek metselwerk niet meer te verzekeren. Heel wat bouwheren zoeken hun heil daarom in nieuwe en stevigere bouwtechnieken. Een creatieve aannemer kwam in zijn zoektocht bij ons terecht. Onze frames in koudgewalst staal zijn voldoende robuust om een aardbeving te weerstaan.”

Hélène de Troostembergh, product manager bij beSteel

Flexibele bouwpakketten

Ook op de Caraïben kwamen ze al surfend in Aarschot terecht. De uitdaging hier was een orkaanbestendige woning te bouwen. En ook daar kunnen de staalframes van beSteel sterke kaarten neerleggen dankzij hun hoge stabiliteit.

“Een belangrijk voordeel van ons bouwsysteem is dat we de dragende structuur in lichte, compacte pakketten kunnen verschepen. Dat houdt de transportkosten – en dus de totale bouwkost – laag. We bereiden de bouwstructuur volledig voor in onze fabriek hier in Aarschot. We beginnen bij 3D plannen die we omzetten in productiebestanden. Op basis van deze bestanden vormt de machine een rol staalband om tot op de mm juist gevormde profielen. Ze zijn voorzien van alle nodige ponsgaten en uitsparingen. We nummeren deze profielen tijdens de productie, in overeenstemming met een nummer op het montageplan. Vervolgens verpakken we de profielen frame per frame. Na aankomst kan de aannemer de woning heel eenvoudig monteren met behulp van het genummerde plan.”

Hélène de Troostembergh, product manager bij beSteel

Voor de productie van de koudgewalste profielen gebruikt beSteel staal met een speciale coating. Dankzij deze coating met een hoog magnesiumgehalte is het staal uitstekend beschermd tegen corrosie. Het overzeese transport door het agressieve klimaat heeft dus geen invloed op de profielen.

Wenst u meer informatie over de staalframebouw, vul dan bijgevoegd formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email