Uniek naslagwerk over herbestemming kerken

herscheppen herbestemming kerken

Sinds vele jaren neemt het gebruik van kerken voor erediensten af. Steeds vaker stelt zich dan ook de vraag naar nieuwe bestemmingen van deze gebouwen. Door hun omvang en ligging nemen ze vaak een unieke plaats in in het stadsbeeld maar ook vanuit historisch en symbolisch perspectief zijn het interessante gebouwen.

"Herscheppen: Ontwerpend Onderzoek voor het Projectbureau Herbestemming Kerken 2016-2021" van Team Vlaams Bouwmeester is een boeiend werk dat de toekomst van parochiekerken verkent. Het boek brengt ruimtelijke scenario's samen, gebaseerd op lemma's en reflecties over het voormalige Projectbureau Herbestemming Kerken.

Gedurende de periode van 2016 tot 2021 hebben lokale overheden het projectbureau Herbestemming Kerken ingeschakeld om ruimtelijke haalbaarheidsonderzoeken uit te voeren voor kerken waarvoor een nieuwe invulling gezocht werd. In totaal zijn er maar liefst 141 van deze onderzoeken uitgevoerd, die allemaal te vinden zijn in een uniek naslagwerk. Deze publicatie is gratis te bestellen of te downloaden via deze link en bevat een selectie van deze inspirerende ontwerpende onderzoeken.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....