MyPermit nu ook beschikbaar in Stad Brussel

mypermit brussel

Inwoners van de Stad Brussel hebben sinds eind november 2023 ook toegang tot het MyPermit Urban-portaal. Het portaal, dat werd ontwikkeld in 2020, maakt het mogelijk om stedenbouwkundige vergunningensaanvragen digitaal in te dienen en op te volgen.

Sinds juni 2023 kregen 6 pilootgemeenten (Sint-Agatha-Berchem, Evere, Koekelberg, Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe) toegang tot het portaal. Sindsdien worden de meeste gewestelijke aanvragen (meer dan 75%) digitaal ingediend bij Urban.brussels en 25% van de gemeentelijke aanvragen worden nu ingediend via MyPermit.

Sinds 21 november 2023 zijn ook 11 andere gemeentes (Anderlecht, Oudergem, Stad Brussel, Etterbeek, Vorst, Ganshoren, Jette, Sint-Gillis, Sint-Joost-ten-Node, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde) toegetreden tot het MyPermit-platform om aanvragers volledig online toegang tot en verwerking van gemeentelijke vergunningsaanvragen aan te bieden. Deze nieuwe fase markeert een verdere stap in de optimalisatie van administratieve processen, terwijl de optie van papieren aangifte behouden blijft om de toegankelijkheid voor alle burgers te garanderen.

Wat is MyPermit?

MyPermit is een digitaal loket en biedt aanvragers een volledig online proces voor het indienen en opvolgen van hun aanvragen, met name via een duidelijke stapsgewijze begeleiding door het aanvraagformulier. Er zijn ook samenwerkingsmechanismen beschikbaar om de samenwerking en het delen van informatie tussen de aanvrager en zijn architect te vergemakkelijken.

MyPermit vereenvoudigt niet alleen het proces voor de aanvrager, maar optimaliseert ook het beoordelingsproces door documenten te dematerialiseren en platforms en tools beschikbaar te maken voor de verschillende betrokken partijen. Het platform zal blijven evolueren door rekening te houden met de feedback van aanvragers en partneradministraties.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....