Vergeet je stookoliepremie van 225 euro niet aan te vragen!

stookolie premie cheque 225 euro

De regering besliste op 15 maart een nieuwe reeks maatregelen om de impact van de gestegen energiekosten te drukken. Eén van die beslissingen was de invoering van een stookoliepremie ook wel stookoliecheque of verwarmingstoelage genoemd. Het komt neer op een éénmalige forfaitaire terugbetaling van 225 euro per gezin wanneer je met stookolie of propaan verwarmt.

Opgelet: je moet zelf actie ondernemen om die 225 euro van de stookoliepremie op je rekening gestort te krijgen. Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat! 

"In België maakt 21% van de gezinnen gebruik van mazout voor het verwarmen van hun woning, vooral in meer landelijke gebieden. Ik had geen andere keuze dan op te treden gezien de historisch hoge brandstofprijzen",

Pierre-Yves Dermagne, Minister van Economie.

Kom jij in aanmerking voor de stookoliecheque?

Bekijk hieronder snel of jij in aanmerking komt voor een stookoliepremie:

  • De stookoliepremie is bedoeld voor gezinnen die stookolie of propaan in bulk aankopen om hun hoofdverblijfplaats te verwarmen.
  • Voor het vullen van een brandstoftank van een woning tussen 15 november 2021 en 15 november 2022 heeft een gezin één maal recht op de uitbetaling van de stookoliepremie.
  • Je kan de stookoliepremie aanvragen ongeacht of je in een appartement of een eengezinswoning woont. Woon je in een appartement dan zal de syndicus eerst de nodige gegevens moet invoeren (factuur van stookolie, KBO nummer van VME, ...) en pas daarna zal jij via de online tool (zie verder) een aanvraag tot terugbetaling kunnen indienen.

Hoe vraag je de stookoliepremie aan?

  •  De stookoliecheque wordt uitbetaald door de FOD Economie. Daartoe heeft de administratie een online tool gemaakt. Je kan er een aanvraag voor een individuele woning indienen of een aanvraag voor een mede-eigendom. Vervolgens checkt de administratie je aanvraag.
  • Tijdens de aanvraag van je stookoliepremie moet je een kopie van de factuur, het betalingsbewijs met rekeningnummer en je rijksregisternummer  invoeren. Zorg dus dat je al die gegevens bij de hand hebt voor je je aanvraag start.
  • Heb je geen toegang tot het internet, dan kan je  een papieren formulier stookoliepremie aanvragen bij de FOD Economie. Dit formulier moet per aangetekende brief worden opgestuurd.

Wacht niet te lang! Je kan je aanvraag indienen tot en met 10 januari 2023.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....