Vergeet je EPB aangifte niet te ondertekenen!

epb aangifte ondertekenen

Een EPB aangifte is het finale rapport dat door je EPB verslaggever opgemaakt is en dat aangeeft hoe je bouwproject uitgevoerd is op het vlak van de energieprestatie en het binnenklimaat. De EPB-aangifte wordt opgemaakt via software die de overheid ter beschikking stelt en op basis van metingen en gegevens van de bouwonderdelen die in je project gebruikt werden.

Op het einde van zo’n EPB aangifte op het zogenaamde hoofdformulier vind je ook netjes weergegeven of er voldaan is aan de EPB-eisen die op het moment van de aanvraag van de omgevingsvergunning van toepassing waren. Enkel de nieuwe en/of verbouwde delen worden in het rapport opgenomen.

Wanneer de EPB verslaggever de finale EPB-aangifte opgeladen heeft in de databank van de overheid dan stuurt hij je een door hem getekende kopie ter ondertekening door de aangifteplichtige(n). Enkel een volledig ondertekende EPB-aangifte is officieel. Vergeet dus niet om als bouwheer zelf de EPB-aangifte te ondertekenen en een kopie daarvan naar de EPB-verslaggever te sturen.

Enkel de EPB-verslaggever en de bouwheer beschikken dus over een officiële EPB aangifte. Je kan bij de overheid dus geen duplicaat van de officiële EPB-aangifte bekomen. Wanneer je een officieel duplicaat van een EPB-aangifte wenst dan moet je dus de EPB-verslaggever contacteren die het verslag opstelde. Om de naam van de EPB-verslaggever te weten te komen kan je een digitale kopie van het niet ondertekende document bij de overheid aanvragen.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....