Nieuwe woonwijk krijgt hoogste tuin van Mechelen

komet mechelen 1
komet mechelen 2
komet mechelen 3

Onlangs maakte projectontwikkelaar Revive de plannen van de 2de fase van de Mechelse Komet-site bekend. Op de site tussen de Vaart en de Koningin Astridlaan komen er binnenkort 7 gebouwen met in totaal 120 appartementen: naast de vele één-, twee- en drie-slaapkamerappartementen komen er ook 18 ruime penthouses.

Dat Revive volop de groene kaart trekt, blijkt uit de aanleg van een publiek buurtpark met een oppervlakte van ruim één hectare, de aanleg van een "urban jungle" op de gemeenschappelijke binnenplaats tussen de gebouwen en de aanplanting van een dakmoestuin van maar liefst 277 m² op één van de gebouwen. Dat wordt meteen de hoogste tuin van Mechelen.

Co-livingproject

Eén gebouw of ongeveer een kwart van de appartementen maakt deel uit van een co-livingproject. In dat gebouw kunnen de bewoners naast hun eigen private appartement, ook gebruik maken van heel wat gemeenschappelijke ruimtes. Zo komt er een klusruimte met gemeenschappelijk gereedschap en wasmachines, twee leefruimtes, een zonneterras, een dakterras, een atelier en een stille ontspanningsruimte.

Duurzaamheid troef

Alle daken krijgen zonnepanelen en de verwarmingen werken uitsluitend met warmtepompen, zodat er nergens fossiele brandstoffen aan te pas komen. De wijk wordt volledig autovrij: parkeren kan in de ondergrondse parkeergarages.

De ontwerpen van de wijk zijn uitgetekend door drie architectenbureaus: het masterplan van de Komet-site is van de hand van Binst Architects en de plannen van de tweede fase zijn het werk van Areal Architecten en Brut. Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste bewoners vanaf eind 2024 intrekken.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....