Sloop en restauratie vergund voor nieuwe Sint-Andreas school in Brugge

Salens

Op de voormalige K.T.A.-site aan de Jakobinessenstraat te Brugge komt een school voor 700 leerlingen van het kleuter, lager en middelbaar onderwijs. Men voorziet ook een sportzaal die zowel door de school als door externen kan worden gebruikt.  

De gebouwen zijn twee tot drie bouwlagen hoog en volgen de nokhoogte van de naburige gebouwen in de Jakobinessenstraat. De nieuwe sporthal komt aan de Oude Gentweg achter de historische muur. Via de Nieuwe Gentweg komen ruimtes in de historische gebouwen voor breed gebruik en deze worden volledig gerestaureerd. Dit deel zal ook verbonden zijn met de school. In de voormalige kapel zal een deel van het restaurant gevestigd zijn. In de voormalige kapel is er ook plek voor lezingen en kleinschalige concerten.

Een deel van de omheiningsmuur zal gesloopt worden aan de kant van de Jakobinessenstraat en vervangen worden door hagen en bomen. De gebouwen zelf zullen meer naar achteren geplaatst worden t.o.v. de rooilijn. Op die manier is er meer ruimte voor groen naast het voetpad. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de buitenruimtes op de daken van de school. Dit vooral met het doel om ruimte te winnen.

Projectfiche

Opdrachtgever: Stad Brugge

Architectenbureau: Salens Architecten bvba

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....