Groen woonproject in centrum van Kortrijk

oudevesting kortrijk 3
oudevesting kortrijk 4
oudevesting kortrijk 1

Onlangs werden de plannen bekendgemaakt voor het woonproject "D'Oude Vesting" in het centrum van Kortrijk. Tegen de zomer van 2022 zal het voormalige politiekantoor tussen de Oude-Vestingstraat en de Jan Persijnstraat plaats geruimd hebben voor een groen woonproject en een commerciële ruimte. Het verlaten gebouw wordt omgevormd tot 16 appartementen, 2 penthouses en een commerciële ruimte. Daarnaast zijn er 21 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien en een overdekte fietsenstalling voor 40 fietsen. De commerciële ruimte op het gelijkvloers zal zo’n 400 m² groot zijn, de invulling hiervan is nog niet bekend.

Groen in de binnenstad

Hoewel het project in de binnenstad gerealiseerd wordt, is er toch heel wat groen voorzien: 300m² daktuinen en groendaken, goed voor bijna 40% van de oppervlakte van de site.

“We hebben ons als vastgoedontwikkelaar voorgenomen om niet te wachten op de aangekondigde bouwshift. Daarom bouwen we alleen  projecten die zo min mogelijk - en liefst helemaal geen - open ruimte innemen. Daarbij willen we dan zoveel mogelijk extra groen creëren, met in dit geval groendaken en daktuinen. Die hebben bovendien nog een andere troef: ze zorgen ook voor een verkoelend effect in de steeds warmere zomers. Meer groen is immers de beste manier om de hitte-eilanden in onze steden aan te pakken.” 

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group
­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....