M-Square of wonen in een groene stadsomgeving in Sint-Jans-Molenbeek

Bativox
Bativox
Bativox

Na de mediastorm van de voorbije weken zou je haast vergeten dat er in Sint-Jans-Molenbeek ook positieve ontwikkelingen plaatsvinden. Binnenkort zal daar in de onmiddellijke nabijheid van het Scheutbospark het residentieel vastgoedproject M-Square gerealiseerd worden.

Het project omvat zes verschillende fases. Het is de bedoeling om kwalitatieve woningen af te leveren aan competitieve prijzen. Square C is de eerste fase en bestaat uit 63 wooneenheden met een groot terras en een tuin (gaande van studio’s tot driekamerappartementen) en 64 parkeerplaatsen.

Op termijn zal het project maar liefst 250 woningen tellen. Vanuit een multi-generationele visie zal de site in volgende fases uitgebreid worden met een kinderdagverblijf en een rust- en verzorgingstehuis van 141 kamers en suites.

Elegante architectuur met een hoog wooncomfort

Het project M-Square valt op door zijn architecturale harmonie, de groene omgeving en de aanwezigheid van verschillende functies naast de woongelegenheden (een intergenerationele wijk met een rust- en verzorgingstehuis én een kinderdagverblijf). In het project bundelden vastgoedontwikkelaars Burco en Thomas & Piron Bâtiment hun knowhow om kwalitatieve woongelegenheden aan te kunnen bieden tegen betaalbare prijzen.

Het ontwerp is van de hand van de bureaus DDS & Partners en Archi 2000 (voor het rust- en verzorgingstehuis). De uitvoering wordt gekenmerkt door een hoge woonkwaliteit, een verzorgde afwerking en een hoogwaardige thermische en akoestische isolatie. De aanleg van groene zones en de integratie van het project in de wijk, speelden eveneens een belangrijke rol. De eerste woongelegenheden zullen in juli 2017 in gebruik genomen worden.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....