Ottenstadion ruimt plaats voor Stedelijke Ecowijk Gantoise

Bativox
Bativox
Bativox

Hoe zit het intussen met de terreinen waar vroeger de Buffalo’s schitterden? In 2014 werd het Ottenstadion afgebroken en sinds kort is er meer duidelijkheid over de nieuwe wijk die er zal verrijzen.

Initieel was er sprake van 180 tot 200 woningen. Die plannen zullen binnenkort een stuk concreter worden nu stadsontwikkelingsbedrijf Sogent een partnership aangegaan is met projectontwikkelaar Ecowijk cvba.

Verhuis La Gantoise

Ecowijk cvba kocht onlangs de terreinen van hockey- en tennisclub La Gantoise. La Gantoise dat nog steeds in handen is van een coöperatieve verenging –versta Gentse families die hun eigen sportclub koesteren- zal met de opbrengst van de verkoop een nieuw sportcomplex bouwen langs de Watersportbaan, op de plaats waar zich nu duikclub Manta bevindt. Er komen drie state-of-the-art hockeyvelden, een tribune voor duizend supporters, elf tennisvelden waarvan 5 overdekt, een clubhuis met fitness en massageruimte en een parking voor honderd auto’s. Het ganse project moet tegen 2017 rond zijn.

Vooruitstrevend ecowijk

De gronden van Sogent en Ecowijk cvba zijn aangrenzend en de ruim 5 hectaren zullen gezamenlijk door beide partners ontwikkeld worden tot een nieuwe woonwijk met park: de Stedelijke Ecowijk Gantoise. Gedetailleerde plannen voor de ecowijk zijn nog niet beschikbaar maar de basiswaarden van het project werden al wel vastgelegd in een conceptnota. Daaruit blijkt dat er in Stedelijke Ecowijk Gantoise vooral energiezuinige compacte eengezinswoningen komen bestaande uit drie bouwlagen. Mogelijks komen er ook appartementsgebouwen met vier tot maximaal vijf bouwlagen.

De Stedelijke Ecowijk Gantoise wil bovendien beschikken over eigen water-en energievoorzieningen. Er wordt nog onderzocht hoe dit het best gerealiseerd kan worden. Auto’s zullen niet toegelaten worden, maar kunnen wel terecht in een ondergrondse parking. Er wordt vooral ingezet op duurzame mobiliteit door fietsers en openbaar vervoer maximaal te promoten.

De wijk zal dus bijzonder kindvriendelijk zijn en als kers op de taart komen er op verschillende plaatsen mini-sportfaciliteiten die verwijzen naar het roemruchte sportieve verleden van de site: een voetbalgoal, een stukje finse piste,…

De Stedelijke Ecowijk Gantoise zou binnen vijf jaar afgewerkt moeten zijn.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....