17de editie van vakbeurs Polyclose : sterk merk

Bativox

Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek, kondigt zich opnieuw beloftevol aan, voor de 17de keer al. Begin september ‘15, vijf maanden voor de beursopening, was reeds 85% van de beschikbare standoppervlakte verkocht. De 2-jaarlijkse vakbeurs Polyclose is en blijft een sterk merk in de sector.

De 3-daagse vakbeurs Polyclose 2016 vindt plaats op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 januari, in Flanders Expo te Gent (België). Op vrijdag 15 januari is er de traditionele nocturne (avondopening) tot 20.00 uur. De vakbeurs is gratis te bezoeken door professionelen uit de branche met een uitnodiging. Deze kan aangevraagd worden via www.polyclose.be

“Sinds de eerste editie in 1991 is Polyclose uitgegroeid tot het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. De beurzen zijn elke 2 jaar goed voor meer dan 14.000 bezoekers en meer dan 200 exposanten uit meer dan 10 landen in 3 beurshallen in Flanders Expo te Gent. Er is dan ook geen vergelijkbare vakbeurs in de Benelux.”

Organisator Guy Martens van Limaco NV

Kwaliteit

Door de 25 jaar ervaring heeft het team van Polyclose niet alleen een stabiele vakbeurs maar ook een sterk merk neergezet. Guy Martens benadrukt het concept : “Kwaliteit en aanbod blijft voor Polyclose voorop staan. We blijven onze strenge toelatingscriteria qua exposanten behouden. Zowel bestaande als nieuwe exposanten, grote en kleine, nemen deel. Er is een sterke aanwezigheid van Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven.”

Innovatie

Innovatie is vandaag meer dan ooit nodig, als troef voor groei en differentiatie in de markt. De bouwbranche is dan ook in beweging. Polyclose zal het platform zijn waar de productnieuwigheden gepresenteerd worden. Het is eigen aan een volwassen sector dat zij blijft inzetten op innovatie.

De trends naar geïntegreerde systemen, modulaire oplossingen, samenvoeging van disciplines, energiebesparende vernieuwingen en duurzaam bouwen zullen ook op deze editie te zien zijn.

Exposanten

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Het aanbod is uitgebreid maar precies op elkaar afgestemd.

Polyclose brengt een actueel overzicht van (in alfabetische volgorde) : alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coatings, deurpanelen, dichtingen, gereedschappen, gevel, glas en toebehoren, kunststof-profielen, kunststof-systemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staal-systemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen, zonwering.

Twee domeinen vallen op in het aanbod van de exposanten : security (toegang) en ventilatiesystemen (via ramen en deuren). Deze sectoren krijgen steeds meer aandacht.

Bezoekers

De bezoekers van Polyclose zijn actief in volgende sectoren : aluminium- & kunststofbewerking, architectuur & studiebureaus, automatisatie & toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering & rolluiken.

“Het is ons opgevallen dat het aantal bezoekende bedrijven sinds 2008 gestegen is met meer dan 25%. Hun kwaliteit blijft toenemen. De lichte daling qua bezoekersaantal gaat gepaard met een stijging qua bezoekende bedrijven. Groeien om te groeien is niet ons doel, wel de return voor de exposanten via kwalitatieve bezoekers.”

Organisator Guy Martens van Limaco NV

Tijdens de vorige editie kwam 24% van de bezoekers uit Nederland, net als een groot aantal exposanten. Polyclose is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen. Daardoor hebben veel exposanten ook een vertegenwoordiging van Nederland op de stand.

Meer info op www.polyclose.be

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....