Hotel Gent

Bativox
Bativox
Bativox
Bativox

Weet u waar de origineelste hotelkamer van Gent zich bevindt ? Een kleine tip: in de bewuste hotelkamer verliest u het uur nooit uit het oog.

Het zegt u niets?  Kijk dan de volgende keer dat u in de buurt van het station Gent-Sint-Pieter bent eens omhoog: de grote torenklok is gehuld in wat lijkt op een werfkeet maar binnenin bevindt zich waarschijnlijk de origineelste hotelkamer van Gent.

Voor TRACK, een tijdelijke unieke kunstroute in Gent (van 12/05/2012 tot en met 16/09/2012), nodigde het S.M.A.K. kunstenaars over de hele wereld uit om in openbare en semi-openbare ruimten in de stad een kunstproject te realiseren.  Een van die kunstenaars is de Japanner Tazu Rous (ook bekend als Tatzu Nishi, Tazro Niscino, Tatzu Oozu of Tatsurou Bashi). Hij staat bekend om zijn kunstwerken waarin hij proportioneel afwijkende voorwerpen uit de publieke ruimte in een private sfeer plaatst, wat leidt tot unieke ervaringen. Door het ontwerpen van een hotelkamer op 23 meter hoogte, rond de torenklok van Gent-Sint-Pieter doorbreekt hij ook hier de scheiding tussen publiek en private ruimte. De enorme klok die in normale omstandigheden steeds van op een afstand door het publiek half-bewust wordt waargenomen, komt voor de hotelgast in de kamer plots tastbaar dichtbij.

Het kunstwerk kadert ook in de huidige verbouwing van het station Gent-Sint-Pieter dat dit jaar zijn 100ste verjaardag viert. Door het aanbrengen van een werfkeet rond de klok wordt een link gelegd tussen het verleden, het heden, de toekomst en de werken die plaatsvinden om die toekomst voor te bereiden.

Wie nog een nachtje op deze unieke lokatie hoopt door te kunnen brengen is eraan voor de moeite. Amper 23 minuten na het openen van de reservaties was het hotel al volgeboekt. Overdag, van dinsdag tot zondag kan u wel tussen 12u en 18u de hotelkamer bezoeken. Daarna is het de beurt aan de echte hotelgasten. U kan overigens uw volledige TRACK ervaring starten aan het station om dan uw route verder te zetten met een gehuurde Blue-bike. Tijdens de duur van TRACK staan er extra fietsen klaar bij Max-Mobiel, gelegen aan de achterkant van het station.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....