Koper of goud? Individualiseer je badkamer met Axor Manufaktur

Axor
Axor
Axor

Een zwarte kraan, een gouden toiletborstel of een koperkleurige douchekop? Wie een ruimte graag tot in de puntjes afwerkt, stoot snel op de grenzen van het industriële productieproces. Voor badkamer en keuken biedt het designermerk Axor daar al sinds 2002 een antwoord op met Axor Manufaktur: geïndividualiseerde kranen, douches en accessoires voor zowel de privé- als de projectmarkt. Vandaag breidt het merk zijn kleurenassortiment nog eens uit met drie nieuwe afwerkingen.

 

Het hoeft niet altijd chroom te zijn in de badkamer of keuken. Een vleugje goud, koper of matzwart zorgt voor een luxueuze en persoonlijke touch. Axor, het designmerk van sanitairspecialist Hansgrohe, biedt daarom een aantal van zijn producten vandaag aan in niet minder dan vijftien afwerkingen: naast goud, roodgoud, nikkel, brons, chroom en zwartchroom - telkens in een matte of glanzende afwerking - kun je nu ook kiezen voor mat of glanzend messing of roestvrij staal. Niet alleen architecten en de projectmarkt genieten van die uitbreiding, ook de privébadkamer profiteert mee.

Ambacht en technologie

Het team van Axor Manufaktur bestaat uit acht mensen, met Lothar Schoch aan het hoofd. “Onze missie is onze klanten assisteren in het waarmaken van hun visie op een badkamer”, vertelt hij. “Passie en precisie zijn daarbij essentieel.” Bij Axor Manufaktur kun je dus terecht voor persoonlijke wensen: kraanwerk in bijzondere afmetingen, met kleurige afwerkingen of gepersonaliseerd met een logo of wapenschild.

“Elk onderdeel wordt met de hand afgekant en gepolijst, en gecontroleerd door de bevoegde departementen op fouten. Dat vraagt veel kunde en ervaring in het behandelen van metalen oppervlakken”, vertelt Lothar nog.

Goudkoorts in de badkamer

Goud is de meestgevraagde afwerking van Axor Manufaktur. Ook duotoonafwerkingen zijn bijzonder populair. Een vleugje goud wordt dan toegevoegd aan de verchroomde afwerking. Vandaag telt het standaardaanbod van Axor Manufaktur vijftien afwerkingen, maar ook andere kleuren kunnen op verzoek.

Uiterst resistente coating

De hoogwaardige afwerkingskleuren van Axor Manufaktur worden geproduceerd op basis van eigen ontwikkeling en van de PVD-technologie (Physical Vapor Deposition), een modern en milieuvriendelijk proces voor de vervaardiging van bijzondere oppervlakken. In vergelijking met gegalvaniseerde chroomoppervlakken is die coating beter bestand tegen krassen en reinigingsmiddelen en minder gevoelig voor corrosie.

Prijzen?

De bijzondere kleurafwerkingen zijn verkrijgbaar tegen een gemiddelde meerprijs van 50 % bovenop de prijs van de standaardversie in chroom.

Meer weten? pro.hansgrohe.be/manufaktur-nl.

Case: Axor Manufaktur in The Jane van Sergio Herman

Sergio Herman, topchef van de Lage Landen, sloot in 2013 de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Samen met zijn rechterhand Nick Bril en ontwerper Piet Boon vormde hij de voormalige kapel van het Militair Hospitaal in Antwerpen om tot een nieuw restaurant, The Jane, dat ondertussen ook al zijn eerste Michelinster binnenhaalde.

Niet alleen culinair scheert het restaurant hoge toppen, ook het decor is indrukwekkend. Voor het interieur gingen de oprichters op zoek naar die stukken die perfect bij het concept achter The Jane passen. Sensueel, spannend en chic waren hierbij de codewoorden. Voor het kraanwerk kwamen ze bij Axor terecht. Passend in het sobere interieur was het brushed black chroom. Een donkere tint die rock-‘n-roll en luxe op een spannende manier combineert. Perfect voor The Jane dus.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email