Het gamma iplus is volledig herzien en heeft een aantal nieuwigheden bij gekregen. Het resultaat is een complete waaier van low-e oplossingen, die aan alle comfortbehoeften van de residentiële markt voldoen. Dit nieuwe gamma is sinds oktober 2014 beschikbaar.

De residentiële sector stelt steeds meer eisen aan de eigenschappen van beglazingen. Particulieren willen comfortabeler leefruimtes én minder stookkosten. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen, heeft AGC Glass Europe volop geprofiteerd van de meest recente technologische ontwikkelingen rond gecoat glas, om de woningmarkt producten aan te bieden die steeds sterker, mooier, resistenter en eenvoudiger verwerkt kunnen worden. iplus is de naam van dit bijzonder complete gamma, bestemd voor gebruik in dubbele en driedubbele beglazing.

Thermische isolatie boven alles!

De nieuwste producten iplus Advanced 1.0 en iplus Advanced 1.0T* bieden een grotere bescherming tegen de kou (Ug van 1.0 W/(m2K)). Ondanks de hoge thermische isolatie bereiken beide producten ook een hoge zontoetredingsfactor en hoge lichttransmissie, waardoor zij binnenshuis een optimaal comfort kunnen verzekeren. iplus Advanced 1.0T is de eerste hardbare coating met uiterst hoge lichtprestaties (lichttransmissie van 80%), energieprestaties (zontoetredingsfactor van 60%) en een isolatieniveau van 1.0 W/(m2K).

Twee andere nieuwe producten, iplus Top 1.1 en iplus Top 1.1T*, laten een grote hoeveelheid zonlicht en zonne-energie in het gebouw toe, maar bieden tegelijkertijd, dankzij een Ug van 1.1 W/(m2K), een goede thermische isolatie.

iplus EnergyN en iplus EnergyNT* worden aanbevolen voor grote glaspuien op het zuiden, die een goede zonregulering eisen om in de zomer oververhitting te voorkomen. Naast bescherming tegen een al te grote zonnewarmte (zontoetredingsfactor 41 en 42%), streven beide coatings tevens naar een goede thermische isolatie, met een Ug van 1.0 W/(m2K).

En wat is er voor passieve woningen?

 iplus LS en iplus LST* zijn glasproducten waarvan de coatings speciaal zijn uitgedacht voor een gebruik in driedubbele beglazing. De voordelen: zij maken maximaal gebruik van de gratis binnenkomende zonnewarmte (zontoetredingsfactor van 73%) en verzekeren een krachtige thermische isolatie (Ug van 0.7 W/(m2K)). Hiermee bieden zij de ideale oplossing voor gebouwen met een extreem laag energieverbruik, zoals passieve woningen of energiearme of –vrije projecten.

Anticondenseigenschappen voor een perfect uitzicht

Bij een hoge thermische isolatie kan zich op de buitenruit condens vormen, die het glas ondoorzichtig maakt en het uitzicht verstoort. Al in 2012 ontwikkelde AGC een gamma met anticondenseigenschappen, Antifog genaamd, dat het voortouw nam met iplus AF, een glas met een pyrolytische coating, die voorkomt dat er condensatie op het glas ontstaat. Met iplus AF Top en iplus AF EnergyN schuilt de innovatie in de dubbele coating (pyrolytisch/magnetron), die de condensvorming beperkt of zelfs helemaal voorkomt, en daarnaast nog aanvullende prestaties op het vlak van thermische isolatie (iplus AF Top) en zonregulering (iplus AF EnergyN) biedt.

De iplus producten met magnetroncoating beschikken over het Cradle to Cradle CertifiedCM Silver label. Bij assemblages in driedubbele beglazing voldoen zij bovendien aan de criteria van het label ‘PassivHaus’. 

Ook beschikbaar in Thermobel, de referentie van AGC op het vlak van isolerende beglazingen

Deze iplus producten worden tevens aangeboden in (drie)dubbele beglazingen, die door het verwerkingsnetwerk van AGC geassembleerd worden onder de merknaam Thermobel: synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid in de wereld van de isolerende beglazing.

 

*iplus Top 1.1T, iplus Advanced 1.0T, iplus EnergyNTen iplus LST zijn de equivalente versies die verplicht gehard moeten worden om de veiligheid en de weerstand van de beglazingen te vergroten. Na harding zien deze producten er exact hetzelfde uit als hun niet-geharde equivalent, zodat beide versies heel harmonieus op hetzelfde glasoppervlak gecombineerd kunnen worden.