Fineo, het eerste vacuüm glas met Belgische productie-unit

Vac2V1

AGC Glass Europe en Panasonic brengen hun kennis samen en maken een nieuwe oplossing voor de bouwsector. De expertise in schermen van Panasonic en de kennis van AGC in glasveredeling vormen samen de basis van een nieuwe productielijn die in de AGC Glass Europe fabriek in Lodelinsart, niet ver van Charleroi zal worden opgezet. De investering bedraagt 10 miljoen euro en de productie opstart is gepland voor maart 2019.

Wat is vacuüm glas?

Het gaat hier om de productie van beglazing onder vacuüm. Het glas bestaat uit dubbele beglazing van twee glasbladen van elk minimaal 3 mm, waarvan één bekleed is met een superisolerende coating, die van elkaar gescheiden zijn door een vacuüm van 0.1 mm. Door deze opbouw van het glas verbetert men de energieprestaties aanzienlijk op vlak van thermische en geluidsisolatie.

Dubbele vacuüm beglazing wordt gekenmerkt door een thermische Ug-coëfficient van 0,4 tot 0,7 W/(m²K), tegen 1,1 voor superisolerende dubbele beglazing en 2,8 voor gewone dubbele beglazing. De dubbele vaccuüm beglazing benadert en overschrijdt zelfs hiermee de prestaties van drievoudige beglazing. 

Baanbrekende voordelen

Dit nieuwe procedé heeft een aantal opmerkelijke voordelen die menig bouwprofessional zal bekoren:

  1. Het glas is minder dan 1 cm dik, wat vier keer minder is  
  2. Weegt één derde minder
  3. Laat meer licht door, omdat vaccuüm glas zo fijn is
  4. en heeft een hogere esthetische afwerking dan voorheen

Fineo glas voor betaalbare nieuwbouw en renovatie

Fineo is combineerbaar met het gamma aan zonwerend, veiligheids- en geluidswerend glas. Het kan worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Fineo is zowel toegankeljk voor de tertiaire als de residentiële markt door zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wilt u graag meer informatie ontvangen omtrent Fineo? Vul het formulier in en AGC brengt u op de hoogte.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email