Vasco Blower is klaar voor nieuwe EU energienorm 2018

Vasco Group
Vasco Group
Vasco Group

Begin 2017 informeerden we je al over de Belgische primeur die Vasco voor ons in petto had, namelijk de elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde blower. De radiator met blower gebruik je niet enkel meer om handdoeken te drogen, maar kan je nu ook inzetten om snel de badkamer op te warmen.

Met de Blower lanceert VASCO een duurzame innovatie om snel én slim elektrisch te verwarmen. Helemaal op maat van jouw gewoontes, want de bewegingssensor stelt automatisch een programma in volgens je leefpatroon. VASCO tekent daarmee voor een primeur op de Belgische markt, conform de nieuwe Europese energienormen voor 2018.

Intelligente sturing die je leefgewoontes scant

Speciaal voor de badkamer ontwikkelde VASCO een reeks elektrische radiatoren met geïntegreerde blower voor extra warmteafgifte. Deze verwarmingsventilator is bijzonder energiezuinig en werkt met een weekprogrammering en intelligente sturing op basis van aanwezigheidsdetectie.

Concreet: de ingebouwde bewegingssensor ‘scant’ je leefgewoontes en stemt het weekprogramma daarop af. Zo verbruik je geen kilowattuur te veel. De energieconsumptie kan je makkelijk aflezen op het bedieningsscherm.

Blower is trouwens niet alleen energiezuinig en functioneel, maar ook esthetisch. De verwarmingsventilator – in witte of grijze versie – is zo ontworpen dat hij een geheel vormt met de designradiatoren. De vormgeving is strak én slank, waardoor de radiator kort bij de wand gemonteerd kan worden. Het design van de luchtuitlaat zorgt dan weer voor aerodynamische optimalisatie en een constante luchttoevoer – belangrijk in de badkamer om een gevoel van tocht te vermijden. De gebruiksvriendelijke bediening van Blower maakt het comfortplaatje compleet.

Elektrische verwarming inzetten tijdens tussenseizoenen

Met Blower speelt VASCO in op de stijgende vraag naar elektrische radiatoren, ingegeven door de groei van (bijna) energieneutrale woningen. Steeds meer huizen worden vandaag goed geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte afneemt. Daarbij zorgt de verwarmingsventilator van VASCO voor een aangename temperatuur in elk seizoen.

In de winter helpt de blower de radiator om de comforttemperatuur sneller te bereiken door warme lucht, opgewekt door een eigen vermogen van 1.000 Watt, in de ruimte te blazen. Op een koude lenteochtend, wanneer er wel behoefte is aan warmte maar veel minder dan in de winter, volstaat het dat enkel het verwarmingselement in de radiator wordt aangestuurd. Verder kan de blower de opwarming versnellen of voor extra warmteafgifte zorgen. De elektrische badkamerradiatoren met intelligente sturing lenen zich zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Klaar voor de nieuwe EU norm qua energieverbruik van elektrische apparaten

Bloweris de eerste verwarmingsventilator op de Belgische markt conform de nieuwe Europese energienormen. Deze ‘Ecodesign Directive’ – bedoeld om het energieverbruik van elektrische apparaten te verminderen – stelt dat verwarmingstoestellen vanaf januari 2018 uitgerust moeten zijn met een energiebesparende functie zoals bv. een weekprogrammering. VASCO gaat een stap verder met bijkomend een bewegingssensor en openraamdetectie (de radiator gaat in antivriesmodus bij een plotse temperatuurdaling).

De blower is ook veilig

De luchttoevoer blijft constant en gebeurt achteraan, boven, onder, links en rechts van de Blower. Valt een handdoek op of achter de Blower, dan zal deze automatisch in veiligheidsmdus overschakelen en uitvallen.

Technische specs van Blower

  • Elektrisch vermogen: 1.000 watt
  • Kleuren: wit, grijs
  • Afmetingen: h 239 mm x b 400 mm x d 95 mm
  • Sturingregeling: op de unit zelf of optioneel via RF-thermostaat (vanaf juli 2017)
  • Toepasbaar op: elektrische radiatoren Iris, Aster, Agave, Carré en Niva
  • Richtprijs: vanaf 627 euro (afhankelijk van radiator)
  • Garantie: 10 jaar (lak en waterdichtheid radiator), 2 jaar (elektrische componenten)

Wilt u de brochure ontvangen van elektrische badkamerradiatoren met Blower, vul dan het formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email