Nieuw dak voorkomt problemen bij Provinciaal Technische School in Boom

Soprema
Soprema

Het dak van de Provinciaal Technische School in Boom had nood aan een grondige renovatie. Door verschillende weersinvloeden en jarenlange slijtage vormde zich blaasvorming op de dakbedekking, lekkage langs de koepels en vochtige beton onder de afdichtingslaag. Door de samenwerking met PTS in Boom, uitvoerder BVBS, Projectleider Provincie Antwerpen en SOPREMA is het 2000 m² grote dak vandaag de dag opnieuw in uitstekende staat.

Uitdagend met creatieve oplossingen

Na verschillende dakinspecties was duidelijk dat het dak onvoldoende geïsoleerd was. De thermische isolatie van 3,5 cm werd jaren geleden afgedicht met een bitumenlaag van wel 2,5 cm dik. Heel het dak werd volledig verwijderd om over te gaan tot een grondige renovatie. Door de slechte staat van het dak was een creatieve oplossing nodig om naar de toekomst toe koude bruggen en condensatie te voorkomen.

Daarom loopt de isolatie voortaan door tussen de vele niveauverschillen van de dakvlakken voor een  aansluitende isolatieschil. In tegenstelling tot voordien is het dak correct waterdicht gemaakt met een zelfklevende onderlaag en premium toplaag. Het gehele dak is bovendien afgewerkt met de nodige dakrandprofielen en afvoerpijpen tot één conform geheel.

Techniek en esthetiek ten top

Vanuit de hoger gelegen klassen hebben de leerlingen een prachtig uitzicht over de 6 meter hoge daken van de mechanica-afdeling en garages van de school. Het oog wil ook wat. Daarom werd bewust gekozen voor een gevlamd bruine toplaag SOPRALENE OPTIMA. De school is omringd door vele bomen en een grote dreef, waarbij het dak door zijn kleur na 2 jaar nog altijd even proper en netjes blijft ogen.

De SOPRALENE OPTIMA is de premium toplaag van SOPREMA die niet alleen een mooie esthetische afwerking garandeert, maar ook een levensduur van meer dan 40 jaar belooft. “Ik werk graag samen met een bedrijf als SOPREMA. Door hun technische expertise en juiste materiaalkeuze bieden zij steeds een functionele en esthetische oplossing. “ – projectleider Provincie Antwerpen.

Esthetische schoolgebouwen

Alle actoren binnen de scholenbouw kunnen op SOPREMA rekenen. Edubuild & IT focust op bouw, renovatie, inrichting & onderhoud van onderwijsinstellingen. Dit B2B-event geeft ons de kans om onze laatste nieuwe technieken en referenties als Campus Unesco in Koekelberg en PTS Boom aan u voor te stellen.

Edubuild & IT’s vijfde editie vindt plaats in het Flanders Expo in Gent op 19 en 20 oktober 2017.

Ontdek SOPREMA op stand 8423!

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email