Weet jij wat hamsterhuren is?

Bativox

Denk jij bij het woord hamsterhuren aan het tijdelijk in huis nemen van een knaagdier, dan heb je het goed fout. Hamsterhuren is een principe dat onlangs geïntroduceerd werd door een bouwbedrijf uit Sint-Truiden.

Hamster je huur om je woning te kopen

Het is idee is dat je een woning huurt maar als je na verloop van tijd diezelfde woning wilt kopen dan kan je de huur die je de voorbije 5 jaar al betaalde van de aankoopprijs aftrekken. Op die manier is huurgeld niet langer “weggesmeten” geld en wordt de financiering van de aankoop van de woning na verloop van tijd een stuk makkelijker omdat je via het huurgeld je eigen inbreng gehamsterd hebt. Dat verklaart meteen de naam “hamsterhuren”: je hamstert je huurgeld totdat je je woning kan betalen.

Is dat dan geen lening? Nee, want er is absoluut geen aankoopverplichting. Wat als je gezinssituatie verandert tijdens die huurperiode? Ook dan bestaat er de mogelijkheid om een andere deelnemende woning te kopen met je gehamsterd huurgeld.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....