Schoolvoorbeeld van opbouw met Structurez houtbouw-systeem voor een studentenhuisvesting in Heverlee

WOODinc
WOODinc
WOODinc

In Leuven heeft WOODinc in samenwerking met architect Wouter Nilis van bureau T’Jonck-Nilis ir.architecten een gebouw opgetrokken voor 19 studentenkamers met het STRUCTUREZ houtbouw-systeem.
Dit paal- en balk houtbouw pakket zorgde voor een uiterst efficiënte en foutloze montage. De genummerde gelammelleerde balken, dewelke millimeter precies voorgezaagd werden aangeleverd, worden verbonden met carbon-stalen connectoren. Enkel een hamer is vereist om heel het bouwpakket in elkaar te kloppen. Samen met het meegeleverde montageplan kunnen zelfs niet-ervaren werklieden dit bouwsysteem met snelheid en steeds correct opbouwen.

v.l.n.r. : architect Wouter Nilis (bureau T’Jonck-Nilis ir.architecten), Eric Van de Heyning (WOODinc),

Mario Dreezen (Eye-Projects)

Kwalitatieve sterkte van vereiste lichte constructie

Dit resulteerde in een opbouw van de 300m2 tellende constructie, verdeeld over 3 verdiepingen, van 4 werkdagen door 5 mensen. Ofwel een gemiddelde montage snelheid van 15m2 bewoonbare oppervlakte per man per dag!!
De houten structuur van WOODinc werd verkozen, niet enkel van de vereiste lichte constructie, omdat het gelijkvloers behouden bleef, maar ook vanwege de kwalitatieve sterkte van de structuur.
Op ieder niveau werd een betonnen vloer gestort op een zwevende Lewis staalplaat. Dit zorgde voor een akoestische-, esthetische- en tevens goedkoop resultaat maar ook dat de leidingen gemakkelijk konden worden weggewerkt.

Er werd tevens geopteerd om de egaal gaaf geschuurde houten gelammelleerde kolommen en balken zichtbaar te laten. Hiervoor werd bewust gekozen omdat dit zowel kostenbesparend werkte in de afwerking alsook een warm en een mooie uitstraling gaf aan het interieur.
Het houten STRUCTUREZ geraamte werd nadien met Joris Ide panelen afgewerkt. Met andere woorden werd snelheid en efficiëntie ook behouden in de gevelafwerking. Met deze combinatie kan een gebouw binnen een mum van tijd wind-waterdicht worden gezet. Op het platte dak werden Unilin prefab-isolatiepanelen geplaatst.

Leuk weetje

Samen met architect Wouter Nilis zit WOODinc ook in de finale voor het project ‘Klein Schalig Wonen’ georganiseerd door de Provincie Vlaams Brabant. Gehanteerde criteria zijn: uitzicht, inplanting, functionaliteit, duurzaamheid van de materialen en energieprestaties.

Kenmerken van het project

Locatie: Heverlee/Leuven, België
Ontwerpbedrijf: Bureau T’Jonck-Nilis ir.architecten
Totale oppervl.: 300m2
Totale kost project: € +/- 320.000
Gebruikte elementen: STRUCTUREZ, Joris Ide, Unilin

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email