Immobel plant flagship gebouw in Europese wijk

immobel belliard

Vastgoedontwikkelaar Immobel werd in Brussel onlangs eigenaar van het gebouw Belliard 5-7, gelegen op de hoek van de Belliardstraat en de Handelsstraat, in het hartje van de Europese wijk. Het gebouw voldoet volgens Immobel perfect aan de fundamentele criteria voor kantoorontwikkeling op het gebied van locatie, zichtbaarheid en toegankelijkheid. Het bestaande gebouw zal afgebroken worden en vervangen worden door een nieuw emblematisch en duurzaam gebouw.

Nieuwe kantoortrends Europese wijk

Met deze recente aankoop bevestigt Immobel zijn geloof in het potentieel van de Europese wijk. Immobel heeft pakken ervaring met kantoorgebouwen en wil inspelen op de veranderingen die de Europese wijk ondergaat: er is nood aan andere soorten kantoorruimten die beter afgestemd zijn op de huidige evolutie in de arbeidsorganisatie.  

De kantorenmarkt in Brussel, en meer bepaald in de Europese wijk, blijft stabiel, maar veel indicatoren wijzen op goede vooruitzichten. De huurleegstand bevindt zich op het laagste niveau sinds 2005 en de trend naar coworking (17% van de take-up) biedt mogelijkheden voor nieuwe marktdeelnemers. Daarnaast willen steeds meer huurders verhuizen naar hoogwaardige gebouwen, wat ook in het voordeel speelt van nieuwe innovatieve gebouwen.

Projectfiche

  • 13.000 m² duurzame kantoren
  • Een strategische locatie in de Europese wijk
  • Een sterke architecturale ambitie
  • Het nieuwe gebouw is bedoeld voor single tenant- of multi tenant-gebruik.
­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....