Ontdek vloerketels met geavanceerde condensatietechnologie van ACV Belgium

ACV Belgium
ACV Belgium
ACV Belgium

ACV Belgium is gekend voor zijn betrouwbare toestellen voor de productie van warm water. Toestellen die zeer krachtig zijn en toch een beperkte ruimte innemen. De HeatMaster® familie omvat een assortiment vloerketels met een geavanceerde condensatietechnologie.

De HeatMaster® TC, beschikbaar in 6 modellen van 25 kW tot 120 kW, gaat nog een stapje verder. TC staat voor Totale Condensatie zowel bij verwarming als bij de productie van warm water. Dit is te danken aan de gepatenteerde warmtewisselaar in combinatie met het beproefde Tank-in-Tank systeem. De HeatMaster® TC biedt een uitzonderlijk rendement en is bovendien uitgerust met een complete klimaatregeling zodat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Superieur rendement op een minimale ruimte

Bespaar zowel op vlak van budget als energie. Want u betaalt dezelfde prijs, maar de Semi-Accu vloerketel is sneller geïnstalleerd en bovendien is het warmteverlies geringer dan bij de combinatie van een wandketel en aparte boiler. Zelfs op plaats kan u besparen met een vloerketel. In tegenstelling tot wat velen denken, neemt een vloerketel minder plaats in dan een wandketel (minder dan 0,5m2), want alles is ingebouwd. Dit zorgt ook voor een veel netter uitzicht: geen kabels en buizen die doorheen de ruimte lopen.

De Tank-in-Tank technologie

De Tank-in-Tank technologie van ACV is ruimschoots beproefd, opmerkelijk eenvoudig en betrouwbaar.

De kern van de HeatMaster® wordt gevormd door een ringvormige boiler waar de rookgaskanalen doorheen gaan. Hij wordt omsloten door een stalen mantel die de primaire vloeistof bevat. Die primaire vloeistof koelt de verbrandingsruimte af en gaat rond de verbrandingskanalen naar beneden terwijl ze de roestvrijstalen boiler waarin het sanitaire warm water zit, rechtstreeks opwarmt. Net zoals al onze Tank-in-Tank boilers is deze boiler over zijn hele hoogte geprofileerd en kan hij vrijblijvend uitzetten om kalkafzetting op de wanden te vermijden. Het oppervlak van de warmtewisselaar is veel groter dan bij de klassieke boilers. Daardoor hebben onze Tank-in-Tank boilers een veel kortere opwarmtijd dan traditionele warmwaterboilers. Als gevolg hiervan dient slechts een minimale hoeveelheid water te worden opgeslagen. De hogere wateropslagtemperatuur is ook doorslaggevend voor het uitzonderlijke warmwaterdebiet. Bovendien gaat deze grote warmwaterprestatie gepaard met een kleine voetafdruk.

Een kern van roestvrij staal

De kern van de HeatMaster® wordt gevormd door zijn originele warmtewisselaar van roestvrij staal. De rookgassen stromen naar beneden langs de kanalen van de wisselaar en condenseren in de onderste primaire kring van de HeatMaster®, met benutting van alle verbrandingsenergie. Deze roestvrijstalen kern brengt dus enkel voordelen met zich mee: uitstekende corrosievastheid, beperkt onderhoud dankzij zelfreiniging, stabiele temperatuurregeling en daarbovenop een uitzonderlijk rendement.

Vooruitstrevende ACVMax®-elektronica

De HeatMaster® TC is standaard uitgerust met de gloednieuwe ACVMax®-besturingsmodule, zo ontworpen dat die flexibel maar toch gebruiksvriendelijk is. Deze nieuwe module met geïntegreerde manometer en LCD-display verstrekt alle benodigde informatie met behulp van één druk op een toets.

Zij volgt de ketel en bestuurt deze zodat deze zo efficiënt mogelijk werkt. ACVMax® volgt de temperatuur van de watertoevoer, de retour en van de verbrandingsgassen van de ketel op en bedient de ontsteking, de gasklep en de ventilator. De sturing gebruikt deze informatie om de ketel te moduleren en zo de voordien ingestelde temperatuur te behouden. ACVMax® biedt heel wat geavanceerde bedieningsopties die voor tal van applicaties gebruikt kunnen worden om een optimale ketelefficiëntie en -werking te bereiken. Zo kan men dankzij de geïntegreerde manometer de druk controleren zonder dat de ketel hoeft te worden aangeschakeld. Ook belangrijk is dat het ACVMax®-besturingssysteem compatibel is met de meest gangbare protocollen zoals OpenTherm® 3.2 en Modbus®

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email