ROCKWOOL en ROCKPANEL lanceren RockVent W-ES als renovatieoplossing voor geventileerde gevelbekleding

Rockpanel®
Rockpanel®
Rockpanel®

ROCKWOOL en ROCKPANEL brengen, in samenwerking met ETANCO, RockVent W-ES op de markt in de Benelux. Met dit totaalpakket op basis van steenwol bieden ze oplossingen aan voor geventileerde gevels die zowel energie-efficiënt als esthetisch zijn.

 

RockVent W-ES combineert de gevelbekleding van ROCKPANEL® en de isolatie van ROCKWOOL® met de innovatieve Marcovis Eisys schroef van ETANCO. Dit innovatieve renovatiepakket staat voor een grote ontwerpvrijheid, een hoge brandveiligheid, een uitstekende thermische isolatie en duurzaam geventileerde gevels. Bovendien bieden de drie vermaarde bedrijven hun klanten een ruime waaier diensten en adviezen.

 

RockVent W-ES: een hedendaagse renovatieoplossing

 

RockVent W-ES bestaat uit ROCKWOOL isolatie Rockfit 433 PLUS, ROCKPANEL 8mm gevelpanelen en de Marcovis Eisys schroef van ETANCO. De combinatie van de gevelbekleding en isolatie in steenwol met de schroef van ETANCO staat borg voor goede energieprestaties en levert zowel bij nieuwbouw als renovaties een aantrekkelijk resultaat op. Een ononderbroken isolatielaag met minder koudebruggen en de tijdbesparende installatie zijn enkele belangrijke voordelen van het systeem.

 

De Marcovis Eisys schroef, de enige afstandschroef waarbij de stelkop onafhankelijk werkt van de schroeffunctie, maakt stabiele en gelijkmatige constructies mogelijk. Horizontaal uittimmeren behoort hierbij tot het verleden. Daarnaast bieden de soepele en tegelijk stevige ROCKPANEL panelen oneindig veel ontwerpmogelijkheden.

 

Brandveilige, duurzame en geventileerde gevels

 

RockVentW-ES maakt alleen gebruik van brandveilige producten op basis van steenwol om tot geventileerde en brandveilige constructies te komen. Bij brand blijft de structuur in steenwol volledig intact zodat het risico dat de brand zich uitbreidt, tot een minimum beperkt wordt. Omdat RockVentW-ES uit steenwol, hout en staal bestaat, is dit een duurzaam product dat volledig gerecycleerd kan worden en weinig onderhoud vergt.

 

De onafhankelijke Britse organisatie BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) die de ROCKWOOL isolatie en ROCKPANEL gevelpanelen aan tests onderwierp, stelde vast dat die producten bijzonder goed presteren in hun categorie. Afhankelijk van de bouwconstructie kregen ze beoordelingen die van A+ tot B variëren.

 

Ruime waaier professionele en duurzame diensten

 

De drie bedrijven die op het vlak van bouwmaterialen een goede naam verworven hebben, bundelen nu hun krachten en bieden de klant een compleet pakket diensten en knowhow aan. Het ‘Energy Design Centre’ van ROCKWOOL geeft architecten advies bij vragen over de energieprestatie en -efficiëntie en bij renovatieprojecten. Klanten worden geholpen met statische en thermische berekeningen voor hun projecten.

 

ROCKPANEL bezorgt aannemers en architecten richtlijnen voor de installatie van de gevelbekleding alsook berekeningen voor de bevestigingen. ETANCO ondersteunt op zijn beurt elk project door het juiste aantal schroeven en pluggen van het juiste formaat te berekenen en door op de bouwsite zelf advies te geven.

 

Meer informatie over RockVent W-ES vindt u op www.rockvent.be

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email