Langdurige waterdichte isolatie van ondergrondse constructies

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

Isolatie van ondergrondse bouwdelen dient niet alleen te beschikken over uitstekende thermische eigenschappen, ze moet ook een antwoord bieden op de bijzondere problemen die haar omgeving stelt: hoge drukken, mogelijke aanwezigheid van vocht, chemische stoffen, ongedierte,...

 

Na de afwerking van een gebouw is de ondergrondse isolatie nauwelijks nog bereikbaar, tenzij na omslachtige ingrepen. Tijdens de volledige levensduur van het gebouw moet het isolatiemateriaal in zijn moeilijke omgeving  zijn eigenschappen kunnen behouden.

 

Zeer hoge drukweerstand

Cellulair glas FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal dat bij zeer hoge drukweerstand niet vervormt. Deze hoge drukweerstand is voor het isoleren van ondergrondse muren van uitermate groot belang. Aangevulde grond kan op isolatie immers een bijzonder grote druk uitoefenen. Dankzij zijn dimensionele stabiliteit zal FOAMGLAS®-isolatie niet vervormen of inzakken: een garantie voor blijvende sterke thermische prestaties.

 

FOAMGLAS® READY BOARD vormt bovendien een vaste ondergrond die de levensduur van het waterdichtingsmembraan aanzienlijk verhoogt.

 

 

Ongevoelig voor chemische stoffen

Agressieve chemische stoffen kunnen reeds in de bodem aanwezig zijn of achteraf binnendringen. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval wanneer in de nabijheid van de ondergrondse isolatie een groenzone wordt aangeplant. Meststoffen of chemische producten die de plantengroei moeten bevorderen, dringen in de grond en vormen voor de ondergrondse isolatie een potentieel gevaar. Wanneer in de buurt van de ondergrondse isolatie parkeergebieden worden aangelegd, kunnen aardolieproducten in de bodem infiltreren en het ondergrondse isolatiemateriaal aanzienlijk beschadigen.

 

Cellulair glas FOAMGLAS® is absoluut waterdicht en perfect bestand tegen chemische bestanddelen. Ook wortelgroei vormt geen enkele bedreiging aangezien plantenwortels in FOAMGLAS® niet het vocht vinden dat zij zoeken.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email