TU Delft Library blaast 15 kaarsjes uit

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

In 2013 vierde de TU Delft Library zijn 15de verjaardag. Het gebouw wordt regelmatig genoemd als één van de mooiste bibliotheken ter wereld en werd omwille van haar bijzondere constructie bekroond met de Nationale Staalprijs. De TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland en is al van bij het ontwerp door Mecanoo Architecten, veel meer dan alleen een bibliotheek. Het is een plek voor studie, onderzoek en kennisuitwisseling. Met ruimtes en activiteiten die inspireren en plekken om te relaxen. Het unieke ontwerp toont in al zijn aspecten dat een universiteitsbibliotheek van de toekomst een onmisbare schakel vormt in onderwijs en onderzoek.

 

 

 

De uitdaging van een groot hellend grasdak

De bibliotheek heeft een hellend grasdak van 5.500 m2, één van de eerste grasdaken van deze grootte. Het multifunctionele ruimtegebruik waarvoor dit grasdak werd ontworpen, bleek echter al na korte tijd mede oorzaak te zijn van diverse lekkages. Door het te gebruiken als onder meer skihelling en kampeerplaats, maar ook als gevolg van het afschuiven van het grasdak en onvoldoende aandacht voor juiste detailleringen, was de dakbedekking beschadigd geraakt. Doordat aanvankelijk gekozen was voor een goedkoop losliggend dakisolatiesysteem was het onmogelijk om de lekkagepunten te traceren en moest de herstelling zich beperken tot symptoombestrijding.

 

In 2006 besloot de TU dat volledige renovatie de enige goede oplossing was. Daarbij werd geopteerd voor de zekerheid van een volledig verkleefd systeem met FOAMGLAS®-isolatie en zijn zowel de FOAMGLAS®-isolatie als de dakbedekking volledig met elkaar verkleefd. Lekkage en verspreiding van vocht in het systeem zijn zo volkomen uitgesloten. De nieuwe opbouw met het duurzame en ecologisch verantwoorde FOAMGLAS® Kompaktdaksysteem werd gerealiseerd in 2009, na afloop van de garantieperiode van het oorspronkelijke dakisolatiesysteem.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email