E7 van ETAP: leds verlichten nu ook grote ruimtes

ETAP
ETAP
ETAP

Met de E7 voegt ETAP een nieuwe reeks toe aan haar ledgamma. Ditmaal werd de LED+LENS™-technologie volledig afgestemd op grote ruimtes, die aanzienlijke lichthoeveelheden vragen. 

 

De reeks maakt gebruik van de LED+LENS™-technologie van ETAP en biedt een modulaire oplossing voor de verlichting van industriële hallen, magazijnen, sporthallen, winkelruimtes en openbare gebouwen. Opnieuw zorgt de combinatie van hoogvermogenleds en geavanceerde lenzen voor een uitgekiende lichtverdeling en een optimale efficiëntie.

 

Veel licht uit compact toestel

Dankzij de hoogvermogenleds bieden de E7-armaturen lichtsterktes tot 7750 lumen per meter. De gepatenteerde oppervlaktestructuur van de lens verzacht het ledlicht met een minimum aan lichtverlies. Het resultaat is een hoge specifieke lichtstroom (tot 100 lm/W) en maximaal visueel comfort.


De E7-armaturen zijn compact: driver, bedrading en optiek vormen één geheel. De behuizing bestaat uit geanodiseerd aluminium, wat bijdraagt tot een optimale warmteafvoer.

 

Veelzijdig 

E7 is beschikbaar in verschillende lengtes: 1, 2 of 4 meter. Ze kunnen individueel of in lijn worden opgehangen en zijn verkrijgbaar in een opbouwversie of gependeld.


Maar er is meer. Een van de grote voordelen van leds is dat de lengte van de armatuur niet langer afhankelijk is van de lengte van de lamp, zoals bij fluorescentieverlichting. De lichthoeveelheid kan perfect afgestemd worden op uw verlichtingsnoden. U kunt kiezen uit een enkele of een dubbele rij leds, en ook het aantal leds per meter is variabel.

 

Energiezuinig

De kwalitatieve leds en de optimale warmtehuishouding zorgen voor een hoog lumenbehoud. De leds behouden na 50.000 branduren een lichtstroom van maar liefst 96%. Ook dat draagt bij tot een minimum aantal armaturen en een laag geïnstalleerd vermogen.


E7 kan worden uitgerust met drie soorten lenzen: diepstralend, middelbreedstralend en breedstralend, naargelang de toepassing. Op die manier heeft u het licht precies waar u het wilt. Voor een schuinstralende lichtverdeling combineren we middelbreedstralende lenzen met een reflector.

 

Gemak in installatie en onderhoud

Ook aan het installatiegemak werd gedacht. U plaatst de beugel en klikt de armatuur erin. Per armatuur zijn slechts twee ophangpunten nodig. Voor lijnsystemen volstaat zelfs één ophangpunt per armatuur, plus één aan het begin van elke lijn.


De lange levensduur van de leds maakt lampvervanging overbodig zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud. Een belangrijk voordeel in grote ruimtes, waar lampvervanging niet altijd evident is. De bovenkant van E7-armaturen is standaard uitgerust met een polycarbonaat afdekplaat, die zorgt voor elektrische veiligheid en beschermt tegen stof. Ook voor de onderkant is optioneel een afdekplaat beschikbaar, die bescherming biedt tegen stof en vuil (IP 40) en die gemakkelijk te reinigen is.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email