Zehnder online onderhoudscontract ventilatiesysteem garandeert gezond binnenklimaat woning

Zehnder

Een professionele installatie en een jaarlijks onderhoud zijn van essentieel belang voor de goede werking van een ventilatiesysteem en een gezond binnenklimaat in de woning. Daarom start Zehnder, toonaangevend fabrikant van ventilatiesystemen en radiatoren, vanaf vandaag met een webshop. Op www.zehndershop.be kan je voortaan terecht voor de aankoop van filters en onderhoudscontracten. Met deze nieuwe online shop wil Zehnder de drempel verlagen om op een eenvoudige en transparante manier een onderhoudscontract af te sluiten en nieuwe filters te bestellen.

 

Vaak zijn bouwers en verbouwers zich te weinig bewust van het belang en de noodzaak van een professionele installatie en een regelmatig onderhoud van een ventilatiesysteem. Een jaarlijks onderhoud waarbij ondermeer de filters vervangen worden, de warmtewisselaar gestofzuigd en de ventilatoren gereinigd worden, is noodzakelijk voor de goede werking van een ventilatiesysteem. Slecht onderhouden ventilatiesystemen verhogen het risico op geurhinder en condens- en schimmelvorming, wat het comfort van de bewoners aanzienlijk verlaagt en de gezondheid schaadt.

 

Goed onderhoud voor gezond binnenklimaat

 

Niet enkel de kwaliteit van het ventilatiesysteem zelf, maar vooral een professioneel onderhoud ervan staat garant voor een gezond binnenklimaat.

 

Om een regelmatig en professioneel onderhoud van het ventilatiesysteem te verzekeren op een laagdrempelige manier, lanceert Zehnder een online onderhoudscontract. Via www.zehndershop.be kunnen bewoners voortaan eenvoudig en snel een technisch onderhoudscontract afsluiten. Dat onderhoud omvat de controle en vervanging van de filters en ook een regelmatige inspectie en reiniging van de ventilatiekanalen. Deze kunnen in de loop der jaren vervuild raken. Vervuilde ventilatiekanalen zijn zeer nadelig voor de kwaliteit van de binnenlucht en kunnen eventueel gezondheidsklachten veroorzaken.

 

Doe-het-zelf voor klein onderhoud

 

Naast het jaarlijkse technisch onderhoud, kunnen bewoners zelf instaan voor het „klein onderhoud‟, bestaande uit het reinigen van de ventielen en filters en ook het vervangen van de filters. De ventielen zijn bevestigd tegen de muren of plafonds van de woonruimtes. Wanneer bij de opening van het ventiel vuil zichtbaar is, moet het met water en een licht detergent schoongemaakt worden. Het ventiel kan achteraf eenvoudig teruggeplaatst worden.

 

Vervuilde filters moeten regelmatig gereinigd worden met de stofzuiger en ook vervangen worden door nieuwe filters. Wanneer men filters niet regelmatig reinigt of vervangt, zullen ze de luchtdoorstroming belemmeren. Zehnder raadt aan, afhankelijk van waar de woning gelegen is, om de filters om de 6 maanden te reinigen en elk jaar te vervangen. In een nieuwbouw huis is het aangeraden om de filters de eerste maanden vaker te reinigen of te vervangen omdat ze door het aanwezige bouwstof sneller vervuilen.

 

De nieuwe Zehnder webshop laat bewoners toe om online nieuwe filters te bestellen en aan huis te laten leveren. Surf naar : www.zehndershop.be

 

Professionele plaatsing

 

Naast een regelmatig onderhoud hecht Zehnder ook zeer veel belang aan een professionele plaatsing van de systemen. Daarom startte het bedrijf sinds 2010 met praktijkgerichte opleidingen voor installateurs in de Zehnder Academy en reikt het hiervoor een certificaat uit.

 

“De professionalisering van de installateurs en de sensibilisering van gebruikers over het belang van een regelmatig en professioneel onderhoud verzekert een verhoogd comfort en een gezond binnenklimaat in de woning”, aldus Peter Cuveele, marketing manager van Zehnder Group Belgium.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email