Uit- en inbraakveilig bouwen met Silka

SilkaKMFGevangenisHarenPDV250120214
Xella FotouitbraaktestnieuwegevangenisHarenplusstempel
SilkaKMFGevangenisHarenPDV2501202122

Muren opgebouwd met Silka kalkzandsteenblokken vormen een prima akoestische buffer en beschikken over een hoge thermische inertie, waardoor ze het binnenklimaat van een gebouw positief beïnvloeden.  Een andere bijzondere eigenschap van de massieve blokken is hun sterkte. Dit komt niet enkel van pas voor het bouwen van verschillende verdiepingen. De blokken weerstaan ook fysieke in- en uitbraakpogingen. Zo werden ze recent met succes getest voor het bouwen van een nieuw gevangeniscentrum te Haren.

Penitentiair complex – Haren

De beveiligde site van meer dan 10.000m² is ontworpen als een dorp met 8 verschillende gebouwen voor huisvesting en andere faciliteiten van +/- 1200 gedetineerden. Dit zowel mannen als vrouwen. De oplevering van het complex is voorzien voor midden 2022. Voor het optrekken van diverse muren en wanden wordt meer dan 5000m³ Silka kalkzandsteen ingezet. Dit nadat de blokken succesvol getest werden op hun fysieke weerstand.

Design: B2Ai architects – TVH Cafasso Architects

Bouw: Denys – THV Cafasso Construction

Geslaagde test op Silka muur

Om na te gaan of muren bestand zijn tegen het uitbreken van gevangenen, worden ze fysiek getest. Hiervoor wordt allerlei ‘gereedschap’ aangewend dat in het echte leven door gevangenen gebruikt (kan) worden bij een uitbraakpoging. Er mag na een bepaalde periode geen opening van 160x260mm ontstaan. De twee Silka muren (15 en 20cm dik) weerstonden al het geweld van de test. Dit dankzij de hoge densiteit van Silka kalkzandsteen en de horizontale en verticale verlijming van de blokken.

Wenst u graag meer informatie omtrent de Silka oplossingen? Vul het formulier in en Xella neemt vrijblijvend contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email