Veiligheid en comfort op alle vlakken met Silka bouwblokken

Xella
Xella

De eisen die aan onze gebouwen gesteld worden, kenden de voorbije jaren een grote evolutie. Daar waar een bouwmateriaal vroeger louter sterk genoeg moest zijn, worden vandaag voorwaarden gesteld aan thermische isolatie, luchtdichtheid, bouwsnelheid, akoestiek, milieubelasting, enz. Silka kalkzandsteen is een duurzaam milieuvriendelijk product dat vele voordelen kent.

Hoogste akoestische prestatie

De meest gekende eigenschap is de uitstekende akoestisch isolatie van de Silka muren. Omdat mensen vandaag steeds compacter en dichter op elkaar wonen is het belangijk om te bouwen met een materiaal dat de geluidshinder inperkt. Bij proeven aan de KU-Leuven is gebleken dat de ankerloze Silka spouwmuren beter presteren dan de strengste wettelijk eis van ≥ 62dB.

Binnencomfort

Het uitstekend accumulerend vermogen van Silka kalkzandsteen houdt warmte en koelte in een ruimte lang vast. Hierdoor worden hevige temperatuurverschillen opgevangen en bespaart men energie en geniet men van een hoger comfort.

Veiligheid

De massieve Silka muren beschermen tegen inbraak, uitbraak en vandalisme. Ze kunnen tegen een stootje. Ze hebben een gemiddelde genormaliseerde druksterkte van 15 tot 28N/mm², afhankelijk van het type blok. Silka is daarom een uitgestekend materiaal voor het oprichten van gebouwen waar sterke muren een groot voordeel zijn, bijv. penitentiaire instellingen, psychiatrische instellingen, .. maar ook scholen, danslokalen, zorgcentra, ziekenhuizen en sportcentra.

Wilt u graag meer informatie over de Silka bouwblokken? Vul het formulier in en Xella bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email