U wilt een brandveilig isolatiemateriaal voor uw renovatie?

190806068
110504024
190806102

De brandveiligheid van een gebouw hangt af van vele factoren, zoals o.a. de opbouw en indeling (compartimentering) van het pand, de gebruikte materialen, de alarmsystemen en blusinstallaties.

Bij renovatie van gebouwen vertrekt men van een bestaande situatie die men wil opwaarderen, o.a. op energetisch vlak en op brandveiligheid. Wil men de thermische isolatie verbeteren, en tegelijkertijd het brandrisico beperken, is het belangrijk de juiste systemen te gebruiken. De onbrandbare minerale Multipor isolatieplaten (brandreactieklasse A1) bieden doorgaans de oplossing!

Multipor naïsolatiesysteem voor binnengevels: zonder dampscherm

De ‘open’ structuur van Multipor maakt het materiaal ‘ademend’, wat goed is voor de natuurlijke vochtregulatie binnenin een gebouw. In tegenstelling tot klassieke isolatiematerialen (rotswol, glaswol) wordt Multipor binnenisolatie zonder dampscherm toegepast. Bij eventuele brand vermijdt Multipor overslag via de buitenwanden naar naastgelegen panden.

Multipor buitenisolatiesysteem: brandveilig en stevig

Multipor wordt direct op de bestaande ondergrond gelijmd en voorzien van een pleisterlaag (ETICS), zodat er geen spouw ontstaat die een schoorsteeneffect creëert bij brand. Door de onbrandbaarheid (klasse A1) van Multipor is het de ideale isolatie voor renovatie van appartementgebouwen, kantoortorens, enz.

Multipor plafondisolatie: eenvoudig en brandwerend

Zowel bestaande als nieuwe garages krijgen met Multipor een flinke opwaardering. De bovenliggende vertrekken genieten van extra isolatie en bescherming in geval er brand zou ontstaan. Met Multipor kan men een brandweerstand tot 240 minuten (REI240) bekomen. Dankzij de heldere kleur van de platen moeten de plafonds ook niet afgewerkt worden.

Wilt u graag meer informatie omtrent de oplossingen met Multipor? Vul het formulier in en Xella bezorgt u meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email