Hoe bouw je razendsnel een ecologisch en brandveilig winkelcentrum?

151201173
151201080

Docks Bruxsel is een uniek winkelcentrum aan de rand van het kanaal te Brussel waar winkels, horeca, ontspanning en cultuur verenigd werden in één groot complex van 56.000 m². Het shopping center wordt gekenmerkt door de driedimensionale circulatie met een sterk openluchtgevoel en de vele ecologische elementen die in de realisatie werden meegenomen. Docks Bruxsel werd gerealiseerd met de excellent BREEAM certificatie als doelstelling, de hoogste referentie inzake duurzaam bouwen. Zo bevat het warmtekoppeling met een verbrandingsoven in de buurt, technieken met regenwateropvang en klimaatregulatie door middel van nachtkoeling en slimme luchtcirculatie. Ook de materiaalkeuze is bewust ecologisch gestuurd. Docks Bruxsel is waarschijnlijk het meest milieuvriendelijke shoppingcenter in Europa.

Xella bouwoplossingen : snel, energiezuinig, brandwerend

Bij de totstandkoming van het winkelcomplex heeft Xella een belangrijke rol gespeeld. Dankzij de XL Ytong Jumbo blokken werden de brandveilige en energiezuinige wanden ruim 50% sneller gebouwd. De Multipor isolatieplaten die de plafonds van de ondergrondse parkeergarages bekleden, beschermen het complex tegen brand en zorgen voor thermische en akoestische isolatie.

Wilt u graag meer informatie omtrent de XL Ytong Jumbo blokken van Xella? Vul het formulier in en Xella bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email