Levenslang én betaalbaar bouwen en renoveren met YTONG

YtongHuis
YtongHuis3
YtongHuis2

Een woning is pas echt duurzaam wanneer je er levenslang in kan wonen. Met YTONG biedt Xella een antwoord. In tegenstelling tot traditionele bouwmethoden daalt de isolatie waarde van een woning gebouwd met YTONG niet omdat de isolatie in de steen zelf zit.

YTONG is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand dat voor meer dan de helft bestaat uit miniscule versteende, met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zijn opvallende en unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid.

Dankzij de optimale thermische isolatie en warmte-accumulatie verzekert YTONG een comfortabel binnenklimaat in de woning: warm in de winter en koel in de zomer.

Als licht dragend en isolerend bouwmateriaal is YTONG ook uiterst geschikt voor uiteenlopende renovatieprojecten. Voor de herindeling van de woning wanneer bijvoorbeeld de kinderen het huis verlaten, biedt YTONG een snelle en flexibele oplossing. Maar ook voor het uitbreiden van de woning met een extra verdieping biedt YTONG een antwoord. Vaak kunnen de bestaande funderingen niet veel extra gewicht verdragen en dan is YTONG als licht bouwmateriaal de beste keuze. 

Snel, efficiënt en betaalbaar

Dankzij het unieke verlijmingsysteem, is YTONG een supersnelle bouwmethode die toelaat om tijd en dus ook geld te besparen. Dankzij de eenvoudige techniek van het lijmen, is YTONG ook geschikt voor doe-het-zelvers. Omdat de blokken sterk isolerend zijn kan men besparen op isolatiemateriaal en toch energiezuinig leven.

Wilt u meer weten over de YTONG bouwmethode? Vul het formulier in en Xella bezorgt u vrijblijvend meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email